dobroge.tv

Live

RĂZBOI ISRAEL-HAMAS. Armata israeliană avansează în Gaza, Hamas anunţă zeci de morţi după un bombardament israelian. Biden a semnalat progrese în obţinerea unei ''pauze umanitare''

05 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ o sută rănite într-un bombardament al armatei israeline, de sâmbătă seară, asupra taberei de refugiaţi Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Hamas, citat de news.ro. Între timp, armata israeliană anunţă că continuă să avanseze în Fâşia Gaza.

"Peste 30 de martiri au sosit la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza. Majoritatea victimelor sunt copii şi femei”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Pe de altă parte, Hamas a anunţat, sâmbătă, că peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi din cauza atacurilor aeriene israeliene în Gaza, informează Reuters, citat de news.ro. Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam, a precizat, pe contul de Telegram al Hamas, că 23 de cadavre de ostatici israelieni au rămas blocate sub dărâmături.

Potrivit unui bilanţ publicat sâmbătă de guvernul Hamas, 9.488 de persoane, în principal civili, inclusiv 3.900 de copii, au fost ucise de lovituri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul conflictului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat astăzi că, de la începutul ofensivei terestre în Fâşia Gaza, în urmă cu o săptămână, a lovit peste 2.500 de ţinte pe teren, aerian şi naval. În cursul nopţii, potrivit IDF, trupele au continuat luptele cu Hamas în nordul Fâşiei Gaza. Forţele terestre au direcţionat, de asemenea, avioanele pentru a lovi infrastructura Hamas, locurile de depozitare a armelor, posturile de observare şi centrele de comandă. IDF nu oferă imediat noi informaţii privind posibilele victime în rândul forţelor israeliene, scrie The Times of Israel, citat de news.ro.

În altă ordine de idei, preşedintele american Joe Biden a semnalat sâmbătă progrese în obţinerea unei „pauze umanitare” cerute de Washington în luptele dintre Israel şi Hamas la Gaza, pauză menită să ajute la protejarea civililor şi la transportarea de mai mult ajutor către Fâşia Gaza, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233