dobroge.tv

Live

Aproape 500 de copii din județul Constanța au avut ocazia de a se iniția în tainele Oinei, sportul național al României

24 noiembrie 2023
Publicitate

Aproape 500 de copii din județul Constanța și 20 de profesori de sport au avut ocazia în această toamnă de a se iniția în tainele Oinei, sportul național al României. Timp de mai multe săptămâni aceștia au luat parte la activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Redescoperă Oina“, desfășurat de Federația Română de Oină cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Timp de aproape două luni, 500 de copii din mai multe localități de pe raza județului Constanța au avut ocazia, în premieră, de a descoperi și practica sportul național al României, oina. Alături de ei, 20 de profesori de sport s-au pregătit la rândul loc în această disciplină, astfel încât oina să poată fi predată în viitorul apropiat și în cadrul orelor de educație fizică. 

Inițiativa punerii în practică a unui astfel de proiect a aparținut Federației Române de Oină, care a primit sprijin în acest demers din partea Consiliului Județean Constanța și a Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Caravana ”Redescoperă oina” este de așteptat să pornească la drum și în 2024, în condițiile în care proiectul ar putea fi implementat și în alte județe din România.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233