dobroge.tv

Live

„Caravana Speranței” este gata de plecare

27 noiembrie 2023
Publicitate

„Caravana Speranței” a intrat în linie dreaptă cu pregătirile înainte de a porni la drum. Doar patru zile au mai rămas până când reprezentații și voluntarii Asociației Culturale Obsidian vor merge în județ la 100 de familii defavorizate și le vor împărți pachete și bunuri de strictă necesitate pentru sezonul rece.

Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi puțin mai bune pentru 100 de familii defavorizate de pe raza județului Constanța. Vineri, de Ziua Națională a României, „Caravana Speranței” va porni la drum pentru a împărți pachete și bunuri de strictă necesitate pentru această perioadă a anului. Campania este pusă în practică de Asociația Culturală Obsidian cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și cu ajutorul a numeroși voluntari.

„«Caravana Speranței» reprezintă o speranță. De aici a venit și numele. Dorim să aducem o speranță în pragul sărbătorilor de iarnă în sânul familiilor care poate că au cea mai mare nevoie de ea. Ne referim aici la o parte din familiile nevoiașe de pe raza județului Constanța. Pachetele sunt din trei categorii, respectiv cu produse alimentare, cu produse de igienă și electrocasnice sau echipamente care să le fie de folos în gospodărie sau să le ofere familiilor incluse în campanie o perspectivă nouă asupra vieții”, a declarat Jean Vlad, organizator „Caravana Speranței”.

Și pentru că proiectul este unul ambițios organizatorii vor beneficia de o flotilă de aproximativ 60 de mașini de transport, care vor duce bunurile la familiile incluse în proiect. De asemenea, pe lângă pregătirea pachetelor, o mare importantă s-a acordat beneficiarilor „Caravanei Speranței”.

„Am selectat 100 de familii tocmai pentru ca noi să avem timpul necesar și să putem ajunge la toate acestea într-o singură zi. Am ales cu precădere familii din regiunea de sud a județului, unde sunt zone ceva mai sărace, în special în apropiere de granița cu Bulgaria. Un ajutor important am primit și din partea primăriilor, care ne-au pus la dispozițiile cazurile sociale pe care le au în evidență. Bazându-ne pe această situație am făcut propria verificare în teren, pentru a vedea care sunt nevoile fiecărei familii în parte”, a mai declarat Jean Vlad, organizator „Caravana Speranței”.

„Caravana speranței” este un proiect desfășurat de Asociația Culturală „Obsidian” cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Acțiunea este programată să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233