dobroge.tv

Live

Echipa de handbal masculin CSM Constanța s-a calificat în grupele principale ale European League. ''Este o calificare istorică''

29 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Echipa de handbal masculin CSM Constanţa a învins marţi, pe teren propriu, formaţia ungară Tatabanya KC, scor 28-25 (14-12), în penultimul meci din grupa H a European League, şi s-a calificat în grupele principale.

Principalii marcatori ai partidei au fost Mourino 6 goluri, Nikolic 4, pentru CSM Constanţa, respectiv Topic 5, pentru oaspeţi.

CSM Constanţa joacă în premieră în European League şi s-a calificat în grupa H după ce a eliminat în turul preliminar finalista ediţiei precedente, Fraikin Granollers.

"Victorie de senzație pentru handbaliștii CSM Constanța, 28-25 cu MOL Tatabanya în Sala Sporturilor și calificare de pe primul loc al Grupei H în faza principală a EHF European League!

Un public minunat, un meci aproape perfect făcut de băieții noștri, o seară de vis! Vasile a fost One Man Show, cu 16 parade care au tăiat picioarele adversarilor, apărarea a fost de netrecut minute bune în repriza secundă și golurile au curs în poarta maghiarilor, pentru un incredibil 27-19, cu 5 minute înainte de final, când o aeriană triplă Komogorov - Nistor - Ilie a ridicat tribunele în picioare! Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a face spectacol și merge mai departe în competiție!

Eroii acestei victorii au fost: Vasile, Rusu - Mourino 6 goluri, Nikolic 4, Komogorov 3, Ilie 3, Stankovic 3, Nistor 2, Drăgan 2, Aliokhin 2, Ravnic 1, Andrei 1, Chikovani 1, Vegar, Caba, Susanu.

FELICITĂRI, jucătorilor și staff-ului! MULȚUMIM, spectatorilor pentru susținere 100%!

Urmează un meci cu HC Buzău acasă, pe 2 Decembrie, în Liga Zimbrilor, și epilogul Grupei H, la Lisabona, cu Sporting. Marți, 5 Decembrie. Hai, Constanța! Hai, România!", a transmis CSM Constanţa.

"De când suntem toți la Constanța, pentru asta am muncit. Orice jucător își dorește să rămână la un nivel înalt dar și să ne calificăm în anii viitori, să ajungem cât mai departe. N-am mai văzut la meciuri atât de mulți copii care vin și îmi strigă numele, asta e fericirea noastră până la urmă, cu asta rămânem după handbal!", a spus Dani Vasile, CSM Constanța.

"Este o calificare istorică, mă bucur foarte mult că am văzut atât de mulți oameni fericiți în seara aceasta. Toate aceste rezultate cumulate cu această atmoferă nu ne fac decât să ne motiveze, să ne mobilizeze și să ne responsabilizeze mai tare", a spus Andrei Talpeș, CSM Constanța.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233