dobroge.tv

Live

Clasele Rompetrol au vizitat rafinăriile Petromidia

29 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

A devenit deja o tradiție ca rafinăriile Petromidia și Vega, ambele gestionate de Rompetrol Rafinare, să-și deschidă porțile pentru elevii din Năvodari și Ploiești, mai ales când vine vorba de liceele tehnologice care poartă același nume - Lazăr Edeleanu.

În clipul video se pot observa câteva fragmente din ce înseamnă această legătură dintre mediul educațional și industrie, beneficiile pentru elevi și perspectivele pentru viitoarele lor cariere.

„A fost o zi foarte reușită, unde s-a întâmplat un schimb de experiențe și o revedere și o fraternizare totodată a celor două licee tehnologice Lazăr Edeleanu, unul din Ploiești, celălalt din Năvodari”, a declarat prof. Alina Radu, Liceul Lazăr Edeleanu Ploiești.

„Este bine că se oferă această șansă. Și eu, la rândul meu, am beneficiat de ea când eram ca ei. Contactul cu realitatea este mult mai util decât orice carte pe care am deschide-o și din punctul meu de vedere, generațiile sunt mult mai bune de la an la an. Clar, ei vin cu un nou, cu skill-uri noi, cu competențe mult mai bune decât noi și cu atât mai mult pentru noi este un impact pozitiv pentru că ne împing și pe noi de la spate să creștem odată cu ei”, a declarat Claudiu Bătutu, Inginer de Procesare, Rafinăria Petromidia.

Și elevii s-au arătat plăcut impresionați de întreaga experiență, iar mulți dintre ei vor să facă perioada de practică la Petromidia.

„Ziua de astăzi mi s-a părut foarte interesantă, am învățat lucruri noi, mi-am făcut mulți prieteni, am colaborat cu cei de la Năvodari, sunt foarte prietenoși”, spune Ianis, elev la Liceul Lazăr Edeleanu Ploiești.

„A fost foarte frumos, mi-am făcut prieteni noi de la liceul din Năvodari, am văzut cum arată Petromidia, e mult mai mare decât mi-am imaginat”, spune Melania, elevă la Liceul Lazăr Edeleanu Ploiești.

„M-a pus pe gânduri și de-abia aștept să vin aici în practică să mă decid. Cred că aici voi veni”, spune Bianca, elevă la Liceul Lazăr Edeleanu Năvodari.

„Experiența a fost foarte plăcută. A fost extrem de interesant să văd instalațiile. Mi-a plăcut extrem de mult în camera de control. Chiar aici aș vrea să mă angajez”, spune Gabriel, elev la Liceul Lazăr Edeleanu Năvodari.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233