dobroge.tv

Live

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța va fi o „școală model”: liceul participă la un proiect privind reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor

29 noiembrie 2023
Publicitate

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța va fi o „ școală model”. Liceul participă la un nou proiect care îi învață pe elevi despre colectarea separată a deșeurilor și despre reciclare. Prin participarea la acțiunea Armatei selectării atente a plasticului, colegiul se pregătește să obțină totodată și statutul de „Școală Verde” prin diverse acțiuni de educare și de conștientizare care vor avea lor la nivelul unității de învățământ până în luna februarie 2024.

Șase unități de învățământ din țara noastră, printre care și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța vor deveni exemple de bune practici în colectarea separată a deșeurilor reciclabile. Unitatea de învățământ este partener în proiectul Armatei selectării atente a plasticului, iar scopul acestei acțiuni este de a-i informa și forma pe elevi despre importanța îngrijirii și salvării mediul înconjurător.

„Ne interesează foarte mult să realizăm competențe comportamentale elevilor noștri, astfel încât în viața lor de adulți să fie conștienți și foarte dedicați ideii acesteia de recuperare selectivă a deșeurilor și a valorificării lor”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director CNMB Constanța.

„Ne-am concentrat atenția către București, Brașov și Constanța pentru că acestea sunt printre primele orașe în care am avut parteneriate ASAP și menținem o relație strânsă, solidă cu colaboratorii locali”, a declarat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.

Unitatea de învățământ va fi dotată cu cele necesare, și de asemenea, la nivelul colegiului, până în luna februarie, se vor face acțiuni de educare și de conștientizare cu privire la colectarea deșeurilor reciclabile și protecția mediului.

„Ne-am înscris pornind de la preocuparea noastră pentru calitatea mediului și în acest sens am făcut și investiții în dotarea cu recipiente pentru selectarea pe categorii de folosință a deșeurilor”, a mai declarat prof. Vasile Nicoară, director CNMB Constanța.

„Nici profesorii nu sunt neglijați, proiectul incluzând și acțiuni pentru ei, precum: implementarea acțiunilor din kitul digital ASAP pentru „Săptămâna Verde” sau instruirea cu privire la colectarea separată a deșeurilor reciclabile, instruire care include o sesiune dedicată exclusiv școlilor model.”, se arată într-un comunicat.

Elementul inedit al proiectului va fi pictura murală care va fi realizată pe pereții exteriori ai acestor instituții de învățământ. Proiectul Școala ASAP+ va ajuta colegiul constănțean să obțintă astfel și statutul de „Școală Verde”, însă acesta trebuie să îndeplinească două funcții: Eco-educația prin învățarea experiențială în școli și implicarea elevilor în rezolvarea problemelor de mediu.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233