dobroge.tv

Live

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas s-a încheiat, iar luptele au fost reluate. ''Hamas va primi cea mai cruntă bătaie''

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas s-a încheiat, iar luptele au fost reluate. ''Hamas va primi cea mai cruntă bătaie''
01 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Armata israeliană a anunţat că a "reluat operaţiunile de luptă" şi că avioanele sale de război lovesc Fâşia Gaza, acuzând Hamas că a încălcat mai întâi armistiţiul prin tiruri de rachete şi că nu a eliberat toate femeile pe care le ţinea ostatice, scrie news.ro.

În nordul enclavei, principala zonă de război de săptămâni întregi, coloane uriaşe de fum se ridicau deasupra ruinelor, văzute de dincolo de gardul din Israel. La doar două ore de la expirarea armistiţiului, oficialii din domeniul sănătăţii din Gaza au raportat că 35 de persoane au fost deja ucise şi că sunt zeci de răniţi în urma atacurilor aeriene care loviseră cel puţin opt case.

"Odată cu reluarea luptelor, subliniem: Guvernul israelian este angajat să atingă obiectivele războiului - să ne eliberăm ostaticii, să eliminăm Hamas şi să ne asigurăm că Gaza nu va reprezenta niciodată o ameninţare pentru locuitorii Israelului", a declarat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit news.ro.

Medicii şi martorii au declarat că bombardamentele au fost cele mai intense în Khan Younis şi Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, şi au vizat, de asemenea, case din zonele centrale şi nordice.

Hamas va primi „cea mai cruntă bătaie”, a promis vineri purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, într-o declaraţie făcută presei, acuzând Hamas că nu a furnizat o nouă listă cu ostatici înainte de a fi eliberaţi la schimb deţinuţi palestinieni şi că a tras o rachetă asupra teritoriului israelian înainte de expirarea acordului de încetare a focului, prevăzută pentru ora locală 07:00 (05:00 GMT).

Hamas a declarat că Israelul poartă responsabilitatea pentru căderea armistiţiului, pentru că a respins termenii de eliberare a mai multor ostatici şi de prelungire a acestuia.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233