dobroge.tv

Live

Atac sângeros la Paris. Un turist a murit şi două persoane au fost rănite - atacatorul a fost reţinut de poliţişti

Atac sângeros la Paris. Un turist a murit şi două persoane au fost rănite - atacatorul a fost reţinut de poliţişti
03 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un bărbat a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul şi ciocanul comis, sâmbătă seara, pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15, din Paris, în apropiere de Turnul Eiffel. Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, potrivit news.ro.

Agresorul, un francez născut în 1997, a înjunghiat mortal un bărbat de naţionalitate germană născut în 1999 şi a rănit alţi doi la câteva sute de metri de Turnul Eiffel. El a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei în cadrul anchetei încredinţate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris, potrivit digi24.ro.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a scris despre atac pe platforma de socializare X, fostul Twitter: "Poliţiştii tocmai ce au reţinut cu curaj un agresor care a atacat trecători în Paris, în zona Quai de Grenelle. O persoană a decedat şi o persoană rănită a fost tratată de pompierii din Paris. Vă rugăm să evitaţi zona".

Înainte de a fi capturat de poliţişti, agresorul, Armand R., un francez născut în 1997 la Neuilly-sur-Seine, ar fi strigat "Allah akbar", a explicat Gérald Darmanin. Individul, care locuieşte cu părinţii săi în Essonne, este cunoscut de serviciile de informaţii pentru legăturile sale cu islamul radical şi pentru probleme psihice, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Gérald Darmanin a precizat că suspectul "urmează un tratament psihiatric şi neurologic", scrie news.ro.

„Nu vom ceda în faţa terorismului. Gândurile mele sunt alături de victimă, de răniţi şi cei dragi. Salut curajul şi profesionalismul forţelor noastre de ordine şi al serviciilor noastre de prim ajutor mobilizate”, a reacţionat premierul francez, Elisabeth Borne.

„Parisul este în doliu după acest atac teribil. Mulţumim forţelor noastre de securitate şi de salvare pentru intervenţia lor rapidă şi decisivă”, a postat pe X ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233