dobroge.tv

Live

Hagi și-a vândut „perla“ peste ocean

05 decembrie 2023
Publicitate

A început curățenia de iarnă la Farul Constanța. Anunțata precare a lui Enes Sali s-a materializat la începutul acestei săptămâni, mijlocașul fiind vândut peste ocean, la FC Dallas. Din primele informații, campioana României va încasa aproximativ trei milioane de euro. Americanii îl văd pe jucătorul cu dublă cetățenie, română și canadiană, ca fiind un jucător de mare perspectivă.

Anticipat încă din campania europeană a Farului, plecarea lui Enes Sali de la campioana României a devenit oficială luni seară. Anunțul a fost făcut de formația de pe litoral pe site-ul oficial, pentru ca la scurt timp, peste ocean, FC Dallas să oficializeze la rândul său achiziționarea mijlocașului.

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții grupării din Major League Soccer, Enes Sali a semnat un contract valabil pe patru ani cu opțiune de prelungire de un an. Din câte se pare, suma de transfer este de aproximativ 3 milioane de euro. Sali a debutat pe prima scenă a fotbalului din România pe 9 august 2021 la vârsta de 15 ani, 6 luni și 6 zile, pentru ca la o lună distanță să marcheze și primul gol. 

De atunci, mijlocașul a jucat pentru echipa de seniori în 56 de partide în toate competițiile, în care a marcat 4 goluri și a oferit două pase decisive. La nivelul echipelor naționale, Sali este cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul primei representative a României, după ce a evoluat pe 14 noiembrie 2021 într-un meci de calificare la Cupa Mondială împotriva Liechtenstein-ului, la vârsta de 15 ani, 8 luni și 22 de zile. 

Pe 11 octombrie 2023, ziarul englez The Guardian l-a numit pe Sali drept unul dintre cei mai buni jucători născuți în 2006 la nivel mondial,se arată în comunicatul lui FC Dallas. Mijlocașul se va alătura noii echipe în prima parte a anului viitor, după efectuarea formalităților de obținere a vizei.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233