dobroge.tv

Live

Amenzi mai mari pentru fumători

05 decembrie 2023
Publicitate

Măsuri drastice pentru frumători. Au fost adoptate noi măsuri împotriva fumatului în anumite locuri. De pildă, cetățenii care sunt prinși cu tigara în spațiile publice închise sau la locurile de joacă riscă să fie sancționați între 100 și 500 lei. De cealaltă parte, persoanele juridice care comercializează aceste produse prin firme de curierat și nu respectă toate condițiile impuse pot scoate din buzunar chiar și 10.000 lei.

Fumătorii trebuie să fie atenți unde își aprind țigara. Un proiect de lege a fost aprobat de Senat și vine cu măsuri drastice pentru dependenții de tutun.

„Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii”, se arată în propunerea legislativă.

Nici elevii nu sunt scutiți de aceste condiții. Dacă sunt prinși cu țigara, pot fi și ei sancționați cu amenzi între 100 și 500 lei.

„Se interzice pentru elevii din toate unităţile de învăţământ fumatul, precum şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului”, se arată în proiect.

Persoanele juridice care vând minorilor produse din tutun riscă amenzi de până la 10.000 de lei și suspendarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, produsele trimise prin curierat trebuie să aibă tipărit pe colet, mesajul: „Atenţie! Acest pachet conţine produse din tutun şi produse care conţin nicotină”.

„Se interzice vânzarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, se mai arată în propunerea legislativă.

Scopul acestui proiect este de a preveni şi combate efecte nocive ale consumului produselor de tutun care pot afecta sănătatea oamenilor.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233