dobroge.tv

Live

Angajații Direcției Județene de Statistică Constanța au fost protestat și astăzi

05 decembrie 2023
Publicitate

Acțiunile de protest ale angajaților Direcției Județene de Statistică Constanța începute pe 23 noiembrie au continuat și astăzi. Timp de o oră aceștia și-au strigat din nou nemulțumirile. Oamenii acuză că nu au mai primit o mărire salariale de ani de zile, iar ultima a fost de doar 7 lei/net.

Angajații Direcției Județene de Statistică Constanța susțin că media salariului pe instituție este aproximativ a unei femei de serviciu. De asemenea, aceștia au mai subliniat faptul că diferența dintre ei și alte instituții în ceea ce privește salariul net este de la 1.000 de lei în sus. Debutanții au în acest moment un salariu de 2.000 de lei/net și un angajat sub șeful de serviciu primește 4.200 de lei/net. Aceasta este unul dintre motivele pentru care oamenii au ieșit și astăzi în stradă. Concret, aceștia au următoarele nemulțumiri:

- salarizarea discriminatorie îndelungată, având în vedere faptul că salariile nu au fost indexate nici măcar cu rata inflaţiei (rata inflației a depăşit 42% în octombrie 2023 faţă de decembrie 2018) – aplicarea Legii nr. 153/2017, cu consecinţa neocupării posturilor vacante;

- neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema ˵Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică;

Principalele revendicări ale angajaților DJS Constanța care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției sunt:

- stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;

- funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.

- având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și marirea schemei de personal.

Angajații Direcției Județene de Statistică Constanța au fost protestat și marți 5 decembrie. Mai mult, au anunțat că vor ieși în continuare în stradă până când revendicările lor vor fi soluționate.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233