dobroge.tv

Live

Apă caldă cu porţia în unele cartiere constănţene

07 decembrie 2023
Publicitate

În secolul 21 unii constănțeni încă mai primesc apă caldă cu porția. Deși temperaturile de afară sunt scăzute, oamenii sunt nevoiți să aștepte o anumită oră pentru a avea apă caldă la robinete sau și mai rău, dacă nu se încadrează în timp, ajung să o încălzească pe aragaz. Conducerea societății de termoficare a explicat care este cauza acestei situații și dă garanții că de săptămâna viitoare totul va reveni la normal

Totul a început luni seară când mai multe familii au primit din partea administratorilor de bloc un mesaj prin care erau anunțate că vor avea apă caldă doar în anumite intervale orare.

„Program de distribuire apă caldă: zilnic între orele 07.00 – 09.00 și 19.00 – 22.00. În restul timpului se furnizează agent termic în calorifere. Asta am aflat de la Termoficare Constanța. Până se termină reabilitarea rețelelor termice primare, acesta este programul de apă caldă și căldură”, este mesajul pe care l-au primit constănțenii.

Afectate de această problemă sunt cartierele Tomis 3 și Tomis Nord. Astfel, constănțenii fie sunt nevoiți să aștepte ca la robinete să curgă apă caldă, fie apelează la varianta tradițională: își încălzesc apă în oală pe aragaz.

„Programul acesta este din cauza debitului scăzut, s-a dat un provizorat al magistralei, dar am înțeles că de săptămâna viitoare va intra în definitiv, vor intra în parametrii normali de furnizare și în apă caldă și în încălzire”, a spus Liviu POPA, director Termoficare Constanța.

Vestea bună este totuși că în restul timpului, constănțenii au căldură în calorifere, iar apă caldă vor avea timp de două ore dimineața și trei ore seara. De săptămâna viitoare însă, conducerea societatății termoficare dă garanții că apa caldă și căldura vor fi furnizate în parametrii normali.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233