dobroge.tv

Live

Opt convocări pentru handbaliștii CSM-ului

07 decembrie 2023
Publicitate

Chiar dacă mai este o etapă rămasă de disputat în Liga Națională de handbal masculin, selecționerul Xavier Pascual a anunțat jucătorii pe care va conta în campania de pregătire ce va preceda turneului final de la începutul anului viitor. Printre aceștia se numără și cinci handbaliști de la CSM Constanța, care au parte de un sezon fantastic până în prezent în cupele europene.

Forma bună pe care au arătat-o handbaliștii constănțeni în acest sezon se reflectă și în numărul mare de jucători convocați la echipele naționale în finalul acestui an. Nu mai puțin de opt handbaliști de la CSM Constanța au fost chemați la loturile naționale ale României, Argentinei, Belarusului și Georgiei pentru acțiunile ce vor avea în debutul lui 2024. 

Dintre aceștia, Ilie, Drăgan, Caba, Vasile și Nistor se vor alătura naționalei României care va disputa în perioada următoare o serie de meciuri de pregătire. Pentru sfârșitul acestui an, tricolorii au în calendar participarea la Trofeul Carpați și apoi debutul la Campionatul European în prima ma parte a lui 2024. De asemenea, Gaston Mourino va merge la naționala Argentinei unde va disputa meciuri de pregătire cu Polonia și țări din Europa, urmând să participe apoi la Jocurile Panamericane.  Ultimii jucători convocați la loturile naționale sunt Mikalai Aliokhin, care se va prezenta la naționala Belarusului, iar Irakli Chikovani la naționala Georgiei. 

Selecționerul Xavier Pascual a comunicat lotul lărgit, de 35 de jucători, pentru campionatul european masculin din luna ianuarie. Dintre acești 35 vor fi selectați cei 20 care vor merge la turneul final din Germania, unde România va evolua în grupa B, alături de Spania, Croația și Austria. 

Inițial Călin Căbuț fusese convocat și el la acțiunile lotului național, însă din cauza accidentării care l-a ținut departe de teren, acesta se află în recuperare și cel mai probabil va rata această campanie a naționalei.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233