dobroge.tv

Live

RAJA a finalizat implementarea platformei de management digitalizat. ''Au fost achiziționate două servere de ultimă generație''

08 decembrie 2023
Publicitate

Tehnologia digitală ne transformă viața. Scopul strategiei digitale a Uniunii Europene este ca această schimbare să fie în avantajul cetățenilor și întreprinderilor și să contribuie, în același timp, la crearea unei Europe neutre din punct de vedere climatic până în 2050. RAJA a finalizat implementarea platformei de management digitalizat. Conducerea companiei de apă a luat măsuri importante de protecție cibernetică. Rețelele și sistemele informatice au fost securizate.

Proiectul „Implementarea platformei de management digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA” reprezintă un pas important în transformarea digitală a companei de apă. Datorită acestuia vor fi furnizate servicii moderne și de calitate superioară.

„El este finanțat prin POIM din noiembrie 2022. În luna aprilie 2023, am semnat contractul de finanțare, cu o valoare de peste 11 milioane lei. Perioada de implementare este pana la 31.12.2023”, a spus Stelian BUDEȘ, director Dezvoltare și Finanțări externe.

Obiectivul: eficientizarea activității operaționale a companiei și sustenabilitatea investițiilor realizate sau care vor fi realizate de RAJA în sectorul de apă și apă uzată.

„O componentă importantă a proiectului a vizat integrarea datelor de la echipamentele SCADA și comunicarea/updatarea permanentă cu platforma GIS. Mai mult, pe segmentul de relații clienți au fost aduse modificări importante la modulul Dispecerizare și Call-Center, prin conectarea tuturor proceselor de raportare incidente și call-center la un singur panou de administrare integrat cu managementul incidentelor, precum și securizarea comunicațiilor din dispecerat”, se arată în proiect.

Sistemul permite automatizarea unui număr mare de operațiuni, din diferite departamente, care ajută la eficientizarea fluxurilor de lucru. În total, au fost implementate patru module.

„Prima etapă din strategia de digitalizare a companiei RAJA a fost finalizată cu succes. Este un instrument de planificare și monitorizare a proiectelor de investiții și dezvoltare precum și a activităților de mentenanță derulate în permanență. Din punct de vedere hardware am extins claserul care asigură infrastructura de stocare a datelor. Mai exact, au fost achiziționate două servere de ultimă generație”, a spus Bogdan ATANASIU, șef birou Mentenanță Infrastructură Informatică.

Proiectul în valoare totală de 11.669.616 face parte din „Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – “Dezvoltarea Infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, sprijinit financiar de Comisia Europeană. Investițiile au fost realizate prin contractul „Achiziție de licențe, hardware și servicii de implementare pentru realizarea unei platforme integrate de management digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată”, contract ce a fost semnat pe data de 3 mai 2023.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233