dobroge.tv

Live

Un proiect prin care ar urma să fie desființate locurile de parcare de pe bulevard, în stațiunea Mamaia, a fost respins la vot

08 decembrie 2023
Publicitate

Un proiect prin care, potrivit documentelor, ar urma să fie desființate locurile de parcare de pe bulevard, în stațiunea Mamaia, a fost respins la vot, de consilierii municipali. Edilul Vergil Chițac și șefa Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei au argumentat că nu vor dispărea „toate locurile” și că se vor găsi soluții pentru amenajarea altora, însă nu au putut spune cu exactitate câte și unde. Așa că aleșii locali nu au fost convinși. În paralel cu proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane ar fi urmat să fie amenajat și sistemul de canalizare pluvială în stațiune.

Proiectul a fost pe ordinea de zi, în ședința extraordinară de joi, 7 decembrie, a Consiliului Municipal Constanța. Conform documentului, pe bulevardul Mamaia, pe o lungime de 6,3 kilometri, între sensul giratoriu de la intersecția cu strada Pescarilor și cel din zona Hotelului Diplomatic Mamaia, ar fi urmat să fie realizate mai multe lucrări.

„Se propune realizarea pe anumite tronsoane ale bulevardului a câte unei benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public cât și reconfigurarea spațiilor destinate circulației pietonale prin aducerea acestora la dimensiuni care să respecte normele în vigoare. Pentru realizarea acestor obiective este necesară transformarea primei benzi de circulație în bandă dedicată exclusiv transportului public precum și desființarea spațiilor de parcare existente pe întreg bulevardul studiat”, se arăta în documentație.

În ședință, consilierii au vrut să afle cu exactitate dacă turiștii și constănțenii vor rămâne fără locuri de parcare. Reprezentanții municipalității au spus că „nu vor dispărea toate”.

“Ele vor fi amplasate acolo unde va fi posibil, astfel încât să nu se împieteze nici banda unică de transport public. Dar vor rămâne și locuri de parcare”, a spus Ani MERLĂ, director Direcția Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța.

“Noi solicităm din această perspectivă ca acest studiu să cuprindă în mod concret locațiile unde se vor înființa aceste locuri de parcare”, a spus Costin RĂSĂUȚEANU, consilier municipal PSD.

Însă, a explicat șefa de la Fonduri Europene, din cadrul Primăriei, ar fi necesare alte proiecte pentru amenajarea unor viitoare spații de parcare. Deocamdată, așa cum a reieșit din discuțiile ce au avut loc în ședință, nimeni nu a putut oferi un răspuns concret la întrebare.

“După ce identificăm niște terenuri vom face notele de oportunitate pentru parcări atât la sol, cât și etajate, acolo unde ni se va permite”, a spus Ani MERLĂ, director Direcția Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța.

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali. În paralel cu această investiție, în stațiunea Mamaia ar fi urmat să fie amenajată și canalizarea pluvială.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233