dobroge.tv

Live

Rugby-ul constănțean, la ora bilanțului

14 decembrie 2023
Publicitate

Rugby-ul constănțean a ajuns la ora bilanțului de sfârșit de an. După un an plin de provocări, reprezentanții puținelor echipe rămase la nivelul județului care fac parte din Asociația Județeană de Rugby, speră să găsească anul viitor soluții nu doar pentru supraviețuire, dar și pentru dezvoltarea sportului cu balonul oval. Din păcate, această problemă se înregistrează la nivelul întregii țări, dovadă stând și ultimele rezultate înregistrate în competițiile în care formațiile românești au fost angrenate.

Asociația Județeană de Rugby Constanța și-a prezentat seara trecută bilanțul de activitate pentru anul care stă să se termine. Cu această ocazie, reprezentanții cluburilor afiliate au putut să își treacă în revistă realizările de peste an, dar și să își stabilească obiectivele pentru 2024. În absența președintelui AJR, care se confruntă cu unele probleme de sănătate, sarcina oficierii întâlnirii i-a revenit lui Sorin Trancă, vicepreședintele forului.

„A fost un an greu, dacă vorbim financiar, pentru toată lumea de aici, dar cu ajutorul tuturor am putut să trecem peste greutăți”, a declarat Sorin Trancă, vicepreședinte AJR Constanța.

La eveniment a participat și Nicolae Manolache, președintele Asociației Municipale de Rugby București, care s-a dovedit în acest an un partener pentru cluburile constănțene pe care le-a ajutat să participe la competițiile organizate în Capitală. Cu această ocazie el a făcut și o radiografie a rugby-ului din România.

„Ce mă bucură este că de la venirea mea la București am reușit să atragem echipele din Dobrogea. Mai sunt și alții, dar baza este a celor de la Constanța. Rezultatele dumneavoastră sunt bune spre foarte bune, sunt în frunte, sunt marcante. Comportamentul dumneavoastră la București este ireproșabil. Vă așteptăm cu orice problemă la mine, la domnul Nicu Șișu care imediat cuplează la toate rugămințile voastre și să încercăm împreună să urnim rugby-ul ăsta pentru că toată lumea dorește să-l urnească, dar dacă nu începem de undeva, nu putem să urnim nimic”, a declarat Nicolae Manolache, președinte Asociația Municipală de Rugby București

La nivelul Constanței, începând de anul viitor, există premisele înființării încă unei pepiniere, care să pregătească și să furnizeze sportivi de valoare pentru rugby-ul din România.

„Ne prezentăm, zic eu, foarte bine în campionatul AMRB unde domnul președinte ne-a lăudat și la nivel național, la U16, suntem aproape de a ne califica la turneul final în 2024, printre cele mai bune opt echipe ale țării. Dorim în 2024 să trecem la U18, să aducem copiii către seniorat, să-i ducem către CS Năvodari, echipa de pe litoral cred că are nevoie de copiii județului Constanța”, a declarat Cristian Cojocaru, președinte ACS Tomitanii.

La nivelul județului Constanța mai există aproximativ 15 cluburi de rugby, dintre care cele mai multe sunt membre ale Asociației Județene de Rugby Constanța.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233