dobroge.tv

Live

Patru treceri de pietoni pe strada I.Gh. Duca din Constanța, la doar câțiva metri una de alta. Șofer: „Îngreunează traficul în loc să îl fluidizeze” - ce spun reprezentanții Primăriei

14 decembrie 2023
Publicitate

Treceri de pietoni fără număr, pe strada Ion Gheorghe Duca, din Constanța. Două noi zebre au apărut în urmă cu aproximativ o săptămână, în completarea celorlalte două treceri vechi. Dungile albe au fost trasate la câțiva metri distanță una de altă în apropiere de intersecția cu bulevardul Ferdinand. Două dintre ele sunt atât de aproape încât distanța dintre ele este de doar câteva secunde de pe mers pe jos.

Procesul de reabilitare stradală și fluidizarea traficului continuă, la Constanța. În vizorul autorităților a ajuns și strada Ion Gheorghe Duca. De aproximativ o săptămână, pe o distanță de nici 100 de metri au fost trasate noi treceri de pietoni. Imaginea de ansamblu atrage privirile tuturor trecătorilor, care se uită nedumeriți la cele patru zebre, desenate din trei în trei metri.

„Chiar mă uitam și eu de la capătul străzii. Este ceva anormal”, spune o constănțeancă.

În trecut existau două treceri de pietoni, ce păreau mai mult decât suficiente. De puțin timp, numărul lor s-a dublat, iar distanța dintre acestea aproape că nu există, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Imaginile surprinse de o dronă arată asemenea unui labirint urban creat pentru pietoni, unde traversarea străzii devine o provocare amuzantă. Mulți pietoni au declarat că traversarea este atât de apropiată, încât, uneori, se simt ca într-un film de acțiune, unde trebuie să își calculeze fiecare pas.

„Cred că era suficient trecerea care era deja instituită la intersecția I. Gh. Duca cu Ferdinand”, spune un constănțean.

„Una acolo și una mai în capăt și era destul. Nu sunt șofer, sunt pieton și erau suficiente mai puține”, spune un alt constănțean.

„Una acolo era suficientă”, spune o constănțeancă.

Măsurile sunt luate pentru a fluidiza traficul, însă șoferii cu experiență au o altă părere. Noile „zebre” nu au nicio justificare, mai ales că în zonă nu sunt unități școlare sau alte pericole.

„Îngreunează traficul în loc să îl fluidizeze. Nu am mai văzut, am fost și polițist la rutieră, dar așa ceva… nu știu cum au fost avizate”, spune un șofer.

Și trecerea din dreptul arterei Ștefan cel Mare a suferit „îmbunătățiri”. Desprinsă parcă de pe marile bulevarde ale New Yorkului, dimensiunile dungilor albe s-au dublat. În ciuda modificărilor, pietonii trec tot pe marcajul vopsit în trecut.

Încercăm să aproximăm câți metri are cea de-a patra trecere pietonală ce traversează strada Ion Gheorghe Duca. 16 pași lățime și 12 pași lungime. De aici, putem trage singuri concluzia, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Reprezentanții municipalității vin cu explicații. Pe viitor, susțin aceștia, trecerile vor deveni utile după ce artera principală din apropiere, adică bulevardul Ferdinand, va deveni cu sens unic, iar traficul de pe această stradă va fi preluat, de partea paralelă.

Având în vedere că strada Cuza Vodă va fi cu sens unic, a rezultat necesitatea semaforizării intersecției cu strada I. Gh. Duca. De aici, necesitatea înființării trecerilor de pietoni. Trebuie să ținem cont de faptul că acolo este șantier în lucru și că fostele treceri de pietoni vor fi desființate după montarea semaforului, la finalizarea proiectului”, a declarat Ionela Barboi, reprezentant Primăria Constanța.

Trecerile de pietoni au fost trasate la propunerile comisiilor de circulație din cadrul primăriilor și care au primit avizul de la Serviciului Rutier.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233