dobroge.tv

Live

Bogdan Huțucă: „Îi urez sărbători fericite lui Mihai Lupu, alături de familia PSD”

Bogdan Huțucă: „Îi urez sărbători fericite lui Mihai Lupu, alături de familia PSD”
15 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă îi transmite sărbători fericite președintelui CJ Mihai Lupu, alături de familia PSD și transmite un set de declarații ca reacție la acuzațiile aduse de fostul liberal.

„Mihai Lupu a ales să devină pesedist. Noi știam că Mihai „colindă” de ceva timp pe la AUR și pe la PSD. În eventualitatea în care îi și deschid ușa, îi urez sărbători fericite alături de familia PSD”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele Filialei PNL Constanța.

„Decizia PNL de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu a venit, inclusiv de la București, după ce toată lumea știa deja că Mihai Lupu negociază cu AUR și PSD susținerea pentru un nou mandat. Este greșită teorema lui Lupu, care spune că dosarele penale în care a fost acuzat reprezintă cauza despărțirii sale de PNL. Noi am respectat prezumpția de nevinovăție și chiar asta am declarat atunci”, a mai spus Bogdan Huțucă.

Mihai Lupu a tratat și tratează în continuare cu dispreț încrederea liberalilor care l-au pus efectiv pe funcție, motiv pentru care a pierdut și formal sprijinul nostru politic. Nu cred nici o clipă în victimizarea aceasta de tip Hollywood”, a continuat deputatul liberal.

„De ce nu mai are Mihai Lupu sprijinul nostru? Simplu. Pentru că nu a respectat deciziile partidului și s-a ”vândut” pentru a obține un post de secretar de stat pentru ginerele său. Pentru că i-a tratat pe primarii liberali cu indiferență și indolență. Nu le-a susținut proiectele, nu le-a asigurat finanțare, a încercat să folosească această funcție după bunul plac și servind numai interesele sale. Nu a fost o problemă de obediență, ci una de indiferență și de bun simț. Cel mai important motiv pentru care echipa liberală a ales să nu îl mai susțină pe Mihai Lupu este inabilitatea sa, șocantă, de a derula proiecte în Constanța. A primit constant sprijinul nostru, concretizat inclusiv în finanțări consistente pentru Constanța! În schimb nu a reușit să ofere nici măcar un proiect constănțenilor. Mai mult decât atât, chiar a blocat inițial investiții importante în comunitățile pe care le administrează primarii liberali. Termină anul și cu buget pe excedent. Este cred un argument concludent, care poate explică și mai bine care este motivația din spatele deciziilor echipei noastre politice”, a subliniat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Această declarație vine în contextul în care Mihai Lupu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la o zi după ce DNA a clasat acuzaţia de luare de mită care îl viza, acel dosar fiind motivul pentru care PNL Constanţa i-a retras sprijinul politic, că nu a fost susţinut de conducerea organizaţiei judeţene.

„Despre ce sprijin politic a fost vorba până acum? Poate va explica domnul Huţucă ce sprijin politic a fost. Dacă vă uitaţi la spitale, nu am avut niciun sprijin politic, dacă vă uitaţi de trei ani e preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe în Parlamentul României şi avem cel mai mic buget. Anul acesta am pierdut 80 de milioane faţă de anul trecut. Despre ce sprijin politic? La spitale, nu, la bani pentru drumuri, nu. Sunt singurul om din PNL care am reuşit să ajut toţi membrii PNL. Să spună domnul Huţucă sprijinul lui cui l-a dat. Primarii vin şi se plângă că au nevoie de fonduri. Parlamentarii PNL spun că nu fac trafic de influenţă. Nu e normal. Aţi văzut pe siteul PNL Constanţa cumva vreo realizare a Consiliului Judeţean? Nu o să vedeţi niciuna. Şi Slavă Domnului că au fost, am făcut atâtea”, a declarat Mihai Lupu.

El a precizat că nu a avut atitudine de obedienţă.

„Nu am avut atitudine de obedienţă. Am fost un om onest, am pus frână şi la spital, am pus frână şi la drumuri. De asta am fost o persoană incomodă. Nu am venit să fiu obedientul lui Huţucă, lui Bourceanu şi nimănui. Sunt ales de cetăţenii judeţului să fiu în slujba lor, nu sunt în slujba lui X, Y, Z. Nu are decât să îşi menţină această poziţie domnul Huţucă, îi doresc succes şi va culege la anul ce a semănat”, a mai precizat Mihai Lupu.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233