dobroge.tv

Live

Sindicaliștii Sanitas adună semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

18 decembrie 2023
Publicitate

Sindicaliștii SANITAS vor să meargă până în pânzele albe pentru a-și primi drepturile. Consiliul Național al Federației „Sanitas” a decis ca de astăzi, toate organizațiile din țară să demareze strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă atât în Sănătate, cât și în domeniul Asistenţei Sociale.

Sindicaliștii Sanitas nu se mai mulțumesc cu firmituri. Ei spun că sporurile și indemnizațiile se mențin la nivelul actual în anul ce vine, iar munca suplimentară nu va fi plătită, ci va fi recompensată doar cu timp liber. Li s-a oferit, în schimb, doar o majorare de 5%. În această situație, Consiliul Național al Federației „Sanitas” a decis ca de luni să acționeze pentru a obține condiții de muncă și salarii mai juste prin strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă.

„Acum este timpul să ne unim, să ne facem auzite vocile și să demonstrăm că suntem hotărâți să luptăm pentru drepturile noastre. Munca noastră este esențială pentru populație și nu poate fi subevaluată. Este momentul să cerem cu tărie drepturile, inclusiv plata corectă a muncii depuse, iar majorările salariale cerute reprezintă doar reflectarea corectă a importanței muncii depuse, a eforturilor și sacrificiilor făcute zi de zi”, au declarat sindicaliștii Sanitas din Constanța.

Creșterile salariale legale prevăzute în actuala lege a salarizării pentru majoritatea angajaților din cele două sisteme s-au blocat succesiv, începând cu finalul anului 2021. De asemenea, sindicaliștii susțin că sporurile pentru condiții de muncă au fost menținute la nivelul cuantumului avut în luna decembrie 2018 pentru toate categoriile de personal medico-sanitar şi auxiliar, inclusiv TESA cu excepţia medicilor şi a asistenţilor medicali.

„Toți angajații resimt scăderea nivelului de trai, deoarece puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul avut înaintea aplicării Legii salarizării din 2018. Este firesc să solicităm creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială”, a declarat Nicolae Manea, preşedintele Sanitas Constanţa.

Federația Sanitas din România a anunțat deschiderea conflictului de muncă pentru ca întregul personal medical, TESA, auxiliar, contractual sau funcţionari publici din DSP, precum şi salariaţi de toate specialităţile din domeniul asistenţei sociale să-şi recupereze drepturile neacordate până acum.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233