dobroge.tv

Live

„Trilogia Belgrădeană” – premieră la Teatrul de Stat Constanța

„Trilogia Belgrădeană” – premieră la Teatrul de Stat Constanța
20 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Vineri, 22 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio (str. Ion Lahovari nr.2A), publicul constănțean este invitat la spectacolul „Trilogia Belgrădeană” de Biljana Srbljanović, în regia lui Erwin Șimșensohn.

Prezentat inițial ca spectacol de licență al promoției 2023 de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, cu o distribuție formată din studenți, „Trilogia Belgrădeană” apare acum în fața publicului într-o nouă formulă. Din noua distribuție fac parte actorii Teatrului de Stat Constanța Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Mihaela Velicu, Lucian Iftime, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Vlad Lință, Cristiana Luca, Alina Manţu, Cătălin Bucur și, din distribuția inițială, Sorina Toma pe dublu rol cu Alexandra Babă, absolvente ale Facultății de Arte din Constanța.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design-ul, de Alexandru Bibere și sound designul, de Alex Popa și Eduard Lupu.

Spectacolul prezintă trei povești care se petrec chiar în noaptea de Anul Nou, în Cehia, Australia și Statele Unite ale Americii, personajele fiind emigranți dintr-o zonă de război. Momentul de trecere, de bilanț, încărcat de entuziasmul și festivismul caracteristic în toate părțile globului, scoate la iveală frustrările, diferențele culturale, inadaptarea și dorul de țară și de familiile lăsate în urmă.

„Trilogia belgrădeană” e una dintre marile piese de teatru pe care le-au dat contemporanii noștri pentru că vorbește, fără fasoane, cu sinceritate, despre iubire, despre îndepărtare, despre trădare, despre limite, despre minciuni, despre familie, despre destrămare, despre impotență, despre ticăloșie, despre alcoolism, despre refugii, despre nou-născuți, despre întuneric, despre arme, despre continente noi unde totul este definitiv vechi.” (Andrei Crăciun, Ziarul „Metropolis”)

*******

În perioada sărbătorilor de iarnă, 18 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, agenția de bilete din Bulevardul Tomis nr. 97 este închisă. Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate online pe platforma Mystage.ro sau, cu o oră înainte de reprezentații, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233