dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie pentru ca sărbătorile să se desfășoare în siguranță

20 decembrie 2023
Publicitate

Sărbătorile de iarnă se aproprie cu pași repezi. În magazine și pe străzi este forfotă. Constănțenii au început deja să facă pregătiri pentru Crăciun. Pregătite sunt și autoritățile. Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie pentru ca sărbătorile să se desfășoare în siguranță. De asemenea, au fost luate o serie de măsuri pentru această perioadă.

Autoritățile se așteaptă la un aflux mare de persoane în spațiul public. Și pentru că Revelionul și Crăciunul se aproprie, oamenii legii s-au pregătit pentru a le oferi constănțenilor sărbători în siguranță.

„Vor angrena în activitățile zilnice o medie de peste 225 de forțe, din care o medie zilnică de peste 170 de lucrători de ordine publică, peste 35 de poliție rutieră și 20 alte forțe”, a spus chestor Dumitru BÎLTAG, inspector șef IPJ Constanța.

Vor fi utilizate o medie zilnică de peste 100 de mijloace, respectiv, peste 85 de mijloace de ordine publică, 20 de poliție rutieră și 10 alte forțe.

„Pe linia siguranței rutiere vom analiza permanent în dinamică traficul rutier și vom organiza acțiuni punctuale pentru eliminarea factorilor de risc”, a precizat chestor Dumitru BÎLTAG, inspector șef IPJ Constanța.

Pregătiți sunt și jandarmi. Aceștia vor fi prezenți la toate manifestările cultural-artistice, religioase și sportive care vor avea loc în municipiul și județul Constanța.

“Vom putea oricând răspunde cu un efectiv de pe 20 de jandarmi, vom avea oricând 4 autospeciale, un microbuz transport persoane cu o capacitate de 17 persoane și un autobuz cu capacitatea de 40 de persoane. IJJ Constanța va angrena zilnic un efectiv mediu de 50 jandarmi și un efectiv zilnic de 112 jandarmi pentru paza și protecția obiectivelor din competență, cele 32”, a declarat col. Daniel FERENCZ, inspector șef IJJ Constanța.

În serviciu vor fi peste 50 de lucrători din cadrul GMJ care vor acționa pe următoarele linii operative: menținerea ordinii publice în sistem integrat prin patrule mixte sau independente împreună cu lucrătorii IPJ Constanța”, a spus Atanasie GORCEA, adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis”.

Pompierii constănțeni au făcut până acum 86 de controale, dintre care opt la spații comerciale de tip mall/hypermarket și 78 la unități de alimentație publică. Au fost constatate 514 deficiențe și au fost aplicate 418 avertismente și 90 de amenzi de peste 700 de mii de lei. La 18 locații s-a constat că acestea funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Salvatorii vor fi la datorie și în perioada sărbătorilor de iarnă.

“Zilnic, vor fi în tura de serviciu peste 200 de lucrători care vor fi în măsură să intervină dacă situația o va impune sau să coordoneze structurile de specialitate”, a spus col. dr. ing. Mihail-Cristian AMARANDEI, inspector șef ISU „Dobrogea”.

La datorie vor fi și polițiștii de frontieră.

“Vom acționa în fiecare zi cu cel puțin 380 de polițiști și 70 de mijloace de mobilitată navală și terestră. Totodată vor fi executate acțiuni punctuale și misiuni în sistem integrat cu reprezentanții structrurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța”, a spus comisar șef de poliție Alexandru OAE, director adjunct Garda de Coastă.

Și pentru că în această perioadă constănțenii care lucrează în străinătate se întorc acasă pentru a petrece Crăciunul sau Revelionul în familie, la punctele de frontieră va fi suplimentat numărul de polițiști dacă situația o va impune.

“Vom crea fluxuri suplimentare de control în punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire cum mențiunea că vom utiliza la o eficacitate maximă infrastructura existență”, a spus comisar șef de poliție Alexandru OAE, director adjunct Garda de Coastă.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Direcția Silvică Constanța vor efectua în această perioadă controale pentru ca turiștii, dar și constănțenii să aibă parte de sărbători în siguranță.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233