dobroge.tv

Live

Sindicatul Europol: „Portul Constanța, cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de o singură patrulă de poliție” - IGPR: „Informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase”

Sindicatul Europol: „Portul Constanța, cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de o singură patrulă de poliție” - IGPR: „Informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase”
21 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sindicaliștii Eurpol au afirmat, miercuri seară, că Portul Constanţa este păzit de o singură patrulă de poliţie, care trebuie să acopere cinci hectare. Ulterior, Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că informaţiile prezentate de sindicalişti sunt tendenţioase.

Portul Constanţa, cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de 1 SINGURĂ PATRULĂ DE POLIŢIE”, afirmă, miercuri seară, Sindicatul Europol, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sindicaliştilor, această patrulă ar trebui:

  • să acopere 5 HA de port;
  • să monitorizeze 13 porţi de acces în port
  • să monitorizeze un flux de intrări în port de aproximativ 10 mii de persoane şi auto în 24 de ore
  • să instrumenteze sute de dosare de furt, tâlhărie, loviri şi alte violenţe, furt de identitate, migraţie ilegală, infracţiuni economice, rutiere

„Oare care este interesul guvernanţilor să aibă poliţişti puţini, prost plătiţi şi fără logistică?! Oare câţi bani se fac din ilegalităţi în portul Constanţa?!”, au mai transmis sindicaliştii.

IGPR: „Informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase”

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, miercuri seară, că informaţiile prezentate de sindicalişti sunt tendenţioase.

„Informaţiile vehiculate sunt vădit tendenţioase, în condiţiile în care Poliţia Română nu a avut şi nu are atribuţii de pază, cu excepţia propriilor sedii. În Portul Constanţa, paza este asigurată de o firmă specializată”, a transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că, în Portul Constanţa, Poliţia Română acţionează prin următoarele structuri: Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime.

„Fiecare structură a Poliţiei Române acţionează conform competenţelor, independent sau în cooperare cu Poliţia de Frontieră. În mod concret, SPTM şi SCCOPM totalizează peste 100 de funcţii, nivelul de încadrare fiind de 82,5%”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii care patrulează nu au atribuţii de soluţionare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate.

„Reamintim că, în prezent, Inspectorul de Poliţie Judeţean Constanţa este în proces de reorganizare, în vederea eficientizării structurii, în beneficiul cetăţenilor”, a mai precizat sursa citată.


Sursă foto: Facebook Sindicatul Europol

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233