Protocolul de colaborare pentru a sprijini inițiativele de promovare a culturii în rândul tinerilor și copiilor, semnat
.jpg)
Ligia Deca, ministrul Educației, și Raluca Turcan, ministrul Culturii, au semnat protocolul de colaborare pentru susținerea proiectelor și a inițiativelor pentru promovarea educației culturale
„Am făcut un pas important pentru viitorul educației culturale din România! Am semnat alături de ministra Educației, Ligia Deca, Protocolul de colaborare pentru a sprijini inițiativele de promovare a culturii în rândul tinerilor și copiilor. Instituțiile publice de cultură sunt vizitate și accesate la un nivel sub-optimal, iar unul dintre motive este lipsa unei educații în acest sens, a unei educații culturale.”, a transmis ministrul Culturii.
„Acest parteneriat este o confirmare a angajamentului de a valoriza cultura în context educațional. Activitățile pe care le vom desfășura vor reprezenta o punte între cunoaștere și moștenirea culturală, menită să ofere tinerilor posibilitatea de a face față provocărilor globale, de a milita pentru coeziune socială și pentru promovarea identității și a valorilor naționale. Colaborarea vizează organizarea de programe de formare continuă pentru profesori, astfel încât aceștia să poată folosi instituțiile de cultură ca medii educaționale complementare, iar în stagiile de practică pedagogică să fie incluse activități desfășurate în muzee, teatre, opere și biblioteci. Ne dorim să formăm tineri care să fie ambasadori ai valorilor și tradițiilor noastre!”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.
Principalele obiective ale acestui parteneriat includ:
- Promovarea patrimoniului cultural național și a diverselor forme de expresie artistică în rândul tinerilor.
- Crearea unui cadru de colaborare între instituțiile culturale și unitățile de învățământ.
- Susținerea dezvoltării unei atitudini civice puternice în rândul tinerilor, prin utilizarea culturii ca resursă educativă complementară.
Protocolul prevede schimbări de substanță, pornind de la inserarea de competențe de sensibilizare culturală în programele școlare ale unor materii precum limba română sau istorie, geografie, până la realizarea de cursuri de educație culturală în cadrul programelor de formare continuă ale cadrelor didactice. În același timp, un element cheie al acestui parteneriat este organizarea de programe de formare pentru cadrele didactice, pentru ca acestea să poată integra cultura în procesul de învățare. Mai mult, cadrele didactice vor avea ocazia să desfășoare activități de practică pedagogică în instituții de cultură, precum muzee, teatre sau biblioteci.
Parteneriatul apropie instituțiile culturale de sistemul educațional, creând premisele unei politici publice de educație culturală și deschide calea către un viitor în care educația culturală este parte integrantă din dezvoltarea noastră ca societate.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

„Tăcerea e tot violență”, concurs de fotografie pentru siguranța în școli, organizat de Poliția Română

Muzeul de Artă Populară Constanța aduce în fața publicului medalii rare din epoca regală
_1024x682.jpg)
Avertizare meteo! Ploi, vijelii și descărcări electrice. Este Cod Galben
Ați văzut-o? O tânără de 21 de ani a fost dată dispărută
Tineri suspectați de deținere de substanțe psihoactive, prinși de jandarmi în Constanța
Continuă angajările la Cazino Constanța! VEZI ce posturi sunt disponibile
Peste 25 de tronsoane de zid din beton vor proteja calea ferată din Portul Constanța - VIDEO
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

