dobroge.tv

Live

Imagini de la accidentul cumplit de pe Autostrada Soarelui. 55 de mașini s-au ciocnit, mai multe persoane rănite

16 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un carambol în care au fost implicate 50 de autoturisme a avut loc vineri pe Autostrada Soarelui, în zona Cernavodă-Medgidia, pe sensul către litoral. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie și zeci de echipaje de pompieri şi medici au intervenit la faţa locului. Au fost chemate echipaje de urgenţă din Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti.

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină în urmă cu câteva momente pe Autostrada A2, la kilometrul 183, sensul București-Constanța, acolo unde a avut loc un accident rutier. Accidentul s-a produs pe sensul București-Constanța, în zona localității Medgidia.

Potrivit primelor informații, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate aproximativ 15-20 de autoturisme. Mai multe persoane au fost rănite. În urma evenimentului rutier, a fost activat planul roșu de intervenție.

La fața locului se intervine cu nouă autospeciale SAJ tip B, o autospecială SAJ tip C, nouă autospeciale SMURD tip B și o autospecială SMURD tip C.

CITEȘTEȘI: Zeci de oameni și-au văzut moartea cu ochii într-un cumplit accident pe Autostrada Soarelui. 17 persoane au ajuns la spital: „E nebunie”

UPDATE

La fața locului sunt alocate până în acest monent 18 ambulanțe: șapte ambulante SAJ tip B, nouă ambulante SMURD tip b, o ambulanță SMURD tip C.

Ciruclația este blocată

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, județul Constanța, s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme. Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă”, transmit polițiștii.

Ceață pe Autostradă

Potrivit Centrului Infotrafic, este semnalată ceață pe întreaga autostradă A2 București-Constanța, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, traficul fiind moderat.

UPDATE 8.20

IGSU trimite în sprijin de la București 10 ambulanță tip B, două ambulanțe tip C, un spital mobil, o Descarcerare grea, o ATPVM.

Un pacient în vârstă de 15 ani a fost preluat pentru transport la spital. De asemenea, alți doi copii și un adult au fodt preluați pentru a fi transportați la spital. 23SOC se află la caz oferit îngrijiri medicale unei persoane inconștiente.

UPDATE 09.10

17 victime au fost preluate până în aceste momente, dintre care cinci sunt minori.

Smurd B C-voda a preluat un pacient în vârstă de 15ani pentru transport la spital.

CT81EMU a preluat doi copii și un adult pentru transport la spital.

23SOC a preluat o pacient

SMURD B Palas transportă două persoane la spital

SMURD Midia o persoană

SMURD Medgidia o perspoană

SAJ două victime

SAJ o victimă

CT73EMU o victimă

SMURD MAI 50267 - o victimă

Forțe alocate la caz:

ISU BIF

  • 1 PMA 2
  • 1 DESC
  • 1 ASPISI
  • 1 PCM MARE
  • 10 SMURD B2
  • 2 UTIM
  • 1 ATPVM

ISU CONSTANTA

  • 4 ASAS
  • 2 ATPVM
  • 2 DESC GREA
  • 7 SMURD B
  • 1 SMURD C
  • 12 AMBULANTE B SAJ
  • 1 AMBULANTA C SAJ

ISU CL

  • 1 DESC
  • 4 AMB B SAJ
  • 1 ATPVM

ISU IL

  • 1 DESC USOARA
  • 1 DESC GREA
  • 1 SMURD B2
  • 1 ATPVM
  • 1 ASASD

UPDATE 09.30

Au fost numărate până acum 40 de autovehicule implicate în carambol.

UPDATE 09.35

52 de autovehicule, cu 146 de persoane, au fost implicate, în patru zone de carambol, desfășurat pe doi kilometri.

UPDATE 09.40

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:

  • km. 181, la limita dintre loc. Peștera și Medgidia, pe sensul către Constanța, eveniment în care au fost implicate două autovehicule. Potrivit primelor informații, patru persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale -- Un alt accident grav pe Autostrada Soarelui: trei mașini s-au ciocnit și cinci persoane au fost rănite. GALERIE FOTO
  • km. 181+500 de metri, sensul către Constanța, s-a produs un accident în care au fost implicate cinci autovehicule. Din primele date, două persoane au fost rănite;
  • km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanța, a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de față, la acest eveniment au fost rănite ușor două persoane (doi minori în vârstă de șase, respectiv nouă ani).

Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, loc. Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomerația produsă pe autostrada A2 București-Constanța, recomandăm șoferilor și ruta alternativa București - DN3 – Constanța.

UPDATE 9.45

Atenție șoferi! Trafic deviat de pe Autostrada A2 pe DN 22C, din cauza unui accident cu mai multe autovehicule!

În această dimineață, în condiții de vizibilitate redusă de ceață, pe Autostrada A2, km 183, pe sensul de mers spre Constanța, s-a produs un carambol rutier în care au fost implicate în jur de 40 autovehicule (până la această oră, acesta e numărul).

La fața locului sunt ambulanțe SMURD, echipaje de poliție, descarcerare, iar D.R.D.P. Constanța a mobilizat echipe de la Centrele de Coordonare și Intervenție Valea Dacilor și Fetești.

Traficul rutier este deviat pe DN 22C, fiind dirijat de poliție.

Vă rugăm să reduceți viteza și să păstrați o distanță corepunzătoare față de autovehiculul din față”, transmite Mihaela Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Constanța.

UPDATE 10.00

15 victime au fost transportate la spital, cinci copii și 10 adulti. De asemenea, șapte persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Potrivit autorităților, 55 de vehicule au fost implicate, cu 155 persoane.

UPDATE 10.20

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 160 - 212, între localitățile Cernavodă-Constanța, este semnalată ceață densă, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri -- ATENŢIE, ŞOFERI! Ceața afectează vizibilitatea pe Autostrada A2 București-Constanța

UPDATE 10.30

ISU Dobrogea a transmis că Planul Roşu, lansat cu ocazia accidentului de pe A2, e dezactivat începând cu ora 10.30. De asemenea, încă o persoană rănită în evenimentul rutier a avut nevoie de transport la o unitate medicală, numărul victimelor care necesită spitalizare ridicându-se la 16. Totodată, opt persoane au fost asistate medical la faţa locului de către echipele de intervenţie.

UPDATE 10.45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu și doi. S-au format coloane în mișcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Fetești) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) și 175 (loc. Peștera) – 182 (mun. Medgidia) -- Centrul INFOTRAFIC: Trafic reluat normal pe Autostrada A2 București-Constanța

UPDATE 11.45

16 de persoane au fost transportate la spital, din care șapte copii (10-17 ani) și nouă adulți. De asemenea, 41 de persoane au fost asistate la fața locului, dintre care 16 au primit îngrijiri medicale.

UPDATE 12.30

În total, au fost aduși la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța 14 pacienți, opt adulți și șase copii. Toate persoanele au fost preluate imediat, fiind stabile, conștiente și cooperante. Până la acest moment, doi dintre adulți au fost internați. Ceilalți pacienți prezintă traumatisme minore și sunt în continuare în curs de investigare.


Sursă foto: Facebook Elena Valy

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233