dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. „Cu o durere de măsea a ajuns o legumă”. Scandal la Spitalul Județean: familia unui tânăr aflat în comă amenință cadrele medicale - Ce spun reprezentanții spitalului

CONSTANȚA. „Cu o durere de măsea a ajuns o legumă”. Scandal la Spitalul Județean: familia unui tânăr aflat în comă amenință cadrele medicale - Ce spun reprezentanții spitalului
21 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Scandal la Spitalul Județean Constanța. Familia lui Ionuț, un tânăr de 31 de ani din Cernavodă, acuză și amenință cadrele medicale după ce acesta se află în comă de două luni.

Potrivit informațiilor noastre, Ionuț se afla la muncă în străinătate atunci când a acuzat dureri de măsea și s-a întors în țară pentru a rezolva problema. Tânărul a mers la spitalul din Cernavodă, iar de acolo medicii l-au trimis la Spitalul Județean Constanța.

La momentul internării la UPU, în data de 21 ianuarie, Ionuț se afla la stare gravă. Infecția i-a coborât în gât și torace și i-a afectat până și creierul. Tânărul a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale, iar medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața.

De atunci, el a fost supus la șase operații la gât și la plămâni, iar acum se află acum internat la Secția de Terapie Intensivă, în comă indusă, intubat și ventilat mecanic.

Familia acuză medicii

De 47 de zile, Ionuț este internat la Terapie Intensivă la Spitalul Județean Constanța, dar familia îi acuză pe medici de starea gravă a băiatului. O rudă a afirmat, într-o postare pe o reţea de socializare, că de la o durere de măsea acesta a ajuns „o legumă”.

Cu o durere de măsea a ajuns o legumă, îți doresc sănătate, văru’, și să fii puternic. Noi îți suntem alături și cu gândul și cu sufletul, ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puținele tale puteri Călărău Ionuț Marian, 31 ani și 6 operați în nici 23 de zile și în comă indusă de 2 luni!!!”, scrie ruda lui Ionuț.

Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt șase operații. Patru la plămâni și de două ori la gât. Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, susține Mirela Călărău, mama tânărului, într-o declarație pentru Antena3. „A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal...”, susține și tatăl băiatului.

Ce spun reprezentanții Spitalului Județean Constanța

Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări:

Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 ron, din care:

  • Analize de laborator- 5.245,79 ron
  • Investigații paraclinice de radiologie-3.841,10 ron
  • (Investigații de înaltă performanță-3.149.00 ron)
  • Cheltuieli medicamente-32.211,06 ron
  • Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 ron
  • Intervenții chirurgicale-5.110,14 ron
  • Cheltuieli directe și indirecte -12.796,86 ron

La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.

Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.

Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.

Precizam ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233