dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. S-a stins din viață Ionuț, tânărul care a stat în comă aproape două luni după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea: „Ai plecat prea tânăr”

CONSTANȚA. S-a stins din viață Ionuț, tânărul care a stat în comă aproape două luni după ce a ajuns la spital cu o durere de măsea: „Ai plecat prea tânăr”
25 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Durere fără margini în familia lui Ionuț, tânărul de 31 de ani din Cernavodă care a ajuns la Spitalul Județean Constanța după o durere insuportabilă de măsea. După aproape două luni în care a stat în comă, Ionuț s-a stins din viață ieri dimineață, pe patul de spital. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de familie și prieteni.

Reamintim că Ionuț se afla la muncă în străinătate atunci când a acuzat dureri de măsea și s-a întors în țară pentru a rezolva problema. Tânărul a mers la spitalul din Cernavodă, iar de acolo medicii l-au trimis la Spitalul Județean Constanța.

La momentul internării la UPU, în data de 21 ianuarie, Ionuț se afla la stare gravă. Infecția i-a coborât în gât și torace și i-a afectat până și creierul. Tânărul a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale, iar medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața.

De atunci, el a fost supus la șase operații la gât și la plămâni, iar acum se afla internat la Secția de Terapie Intensivă, în comă indusă, intubat și ventilat mecanic.

Mare de lacrimi după moartea lui Ionuț

„Dumnezeu să-ți odihnească sufletul”, a transmis verișoara lui Ionuț la postarea menționată anterior.

„Dumnezeu să te ierte. Păcat.. ai plecat prea tânăr. Drum lin printre îngeri, Ionuț”

„Dumnezeu să te ierte, Ionuț”

„Sincere condoleanțe, vărul meu, Ionuț”

„Dumnezeu să aibă grijă de tine, nepotul meu”

„Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun”

„Dumnezeu să te ierte, prietenul meu”

Familia aducea acuzații medicilor

În momentele în care Ionuț era internat la Terapie Intensivă, familia acuza medicii de stareagravă a băiatului. O rudă a afirmat, într-o postare pe o reţea de socializare, că de la o durere de măsea acesta a ajuns „o legumă”.

Cu o durere de măsea a ajuns o legumă, îți doresc sănătate, văru’, și să fii puternic. Noi îți suntem alături și cu gândul și cu sufletul, ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puținele tale puteri Călărău Ionuț Marian, 31 ani și 6 operați în nici 23 de zile și în comă indusă de 2 luni!!!”, a scris verișoara lui Ionuț.

Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt șase operații. Patru la plămâni și de două ori la gât. Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, susține Mirela Călărău, mama tânărului, într-o declarație pentru Antena3. „A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal...”, susține și tatăl băiatului.

Ce spun reprezentanții Spitalului Județean Constanța

Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări:

Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 ron, din care:

  • Analize de laborator- 5.245,79 ron
  • Investigații paraclinice de radiologie-3.841,10 ron
  • (Investigații de înaltă performanță-3.149.00 ron)
  • Cheltuieli medicamente-32.211,06 ron
  • Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 ron
  • Intervenții chirurgicale-5.110,14 ron
  • Cheltuieli directe și indirecte -12.796,86 ron

La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.

Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.

Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.

Precizam ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233