dobroge.tv

Live

Moscova ar putea trimite trupe rusești în Cuba și Venezuela, în cazul escaladării tensiunilor dintre Rusia și SUA

Moscova ar putea trimite trupe rusești în Cuba și Venezuela, în cazul escaladării tensiunilor dintre Rusia și SUA
13 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Moscova nu exclude ideea trimiterii de trupe rusești în Cuba și Venezuela, în cazul escaladării tensiunilor dintre Rusia și SUA. Într-o intervenție televizată, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, nu a confirmat dar nici nu a exclus posibilitatea ca Rusia să-și dezvolte o infrastructură militară în aceste două țări, informează ABC News, citat de digi24.ro.

„Totul depinde de acțiunile SUA”,a spus Riabkov, în cadrul unui interviu acordat postului rusesc RTV1 TV.

Serghei Riabkov a condus delegația rusă la negocierile tensionate dintre SUA și Rusia de la Geneva, desfășurate la începutul acestei săptămâni. Riabkov a descris discuţiile cu SUA privind arhitectura de securitate drept profesioniste, dar a estimat că este nevoie de un progres şi de compromisuri.

În același timp, adjuncta secretarului de stat american, Wendy Sherman, a spus că SUA au avut discuţii sincere şi directe cu delegaţia rusă pe durata a aproape opt ore. De asemenea, Washingtonul a avertizat Moscova că „politica porţilor deschise” a NATO va continua în ciuda solicitărilor ruse.

Concomitent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat, la rândul său, că adoptarea de către SUA a unor sancţiuni împotriva lui Vladimir Putin în cazul unei agresiuni a Rusiei în Ucraina „depăşeşte o limită” şi ar echivala cu ruperea relaţiilor dintre Moscova și Washington.

Această propunere a unor senatori americani ”nu va facilita o stabilire a unei atmosfere constructive a negocierilor” ruso-occidentale în curs, săptămâna aceasta, cu privire la o dezescaladare a tensiunilor în centrul cărora se află Ucraina, avertizează el.

Senatori democraţi americani de rang înalt au prezentat miercuri un noi proiect de sancţionare care vizează să-l pedepsească pe Vladimir Putin şi să acorde un ajutor financiar Kievului, în cazul unei invazii a Ucrainei de către Rusia.

Acest proiect de lege - denumit ”Apărarea suveranităţii Ucrainei” - prevede sancţionarea preşedintelui rus Vladimir Putin, premierului rus Mihail Mişustin, a unor oficiali militari de rang înalt şi mai multor entităţi din sectorul bancar rus.

Acest proiect de sancţiuni, ”extrem de negativ” potrivit Kremlinului, a fost anunţat cu o zi înaintea unei reuniuni, la Viena, a Consiliului Permanent al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), cea de a treia şi ultima secvenţă a unui intens balet diplomatic vizând să dezamorseze riscul unui război în Ucraina.

Luni, discuţii tensionate au avut loc la Geneva între adjuncţii miniştrilor american şi rus de Externe Wendy Sherman şi Serghei Riabkov.Miercuri, NATO şi Rusia s-au întâlnit la Bruxelles în cadrul Consiliului NATO-Rusia şi au constat că au ”divergenţe” profunde privind securitatea în Europa.

”Nouă ne place să credem că, până la urmă, bunul simţ va prevala”,a declarat Dmitri Peskov, care a subliniat că Rusia ”nu a dus niciodată lipsă” şi ”nu va duce niciodată lipsă de voinţă politică de a continua un dialog”.

Rusia, acuzată de Statele Unite şi de Uniunea Europeană (UE) de faptul că pregăteşte un atac împotriva Ucrainei vecine, le-a replicat că desfăşurarea a zeci de mii de militari la frontiera ruso-ucraineană este o reacţie faţă de o prezenţă tot mai mare şi mai ostilă a NATO în ceea ce Moscova consideră drept zona sa de influenţă.

Ea dă asigurări că nu ”intenţionează” să atace Ucraina, însă cere Statelor Unite şi NATO bsă semneze tratate care să interzică orice extindere viitoare a NATO, o revendicare respinsă drept inacceotabilă de către Occident.

Sursă foto: https://www.aa.com.tr/ Sursă text: digi24.ro, news.ro, agerpres.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233