dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA

Masacrul din Bucha: cadavre aruncate pe străzi, unele legate cu mâinile la spate. Ucrainenii îi plâng pe cei dragi de pe marginea gropii comune: ''Frate, te căutăm...''

Masacrul din Bucha: cadavre aruncate pe străzi, unele legate cu mâinile la spate. Ucrainenii îi plâng pe cei dragi de pe marginea gropii comune: ''Frate, te căutăm...''
04 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Imagini îngrozitoare au fost surprinse la Bucha. Peste 400 de localnici au fost, pur și simplu, executați de forțele ruse aflate în retragere, iar președintele Volodimir Zelenski spune că este vorba despre un genocid comandat într-un război de anihilare. Pe străzi sunt cadavrele civililor, unii având mâinile legate la spate. Imagini din satelit arată un șanț lung de 13 metri pe locul unde în care a fost descoperită o groapă comună. Au fost surprinse în data de 31 martie de compania Maxar. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat duminică pe liderii ruşi de ”tortură” şi ”crime”, în urma descoperirii, la Bucha, în regiunea Kiev, a unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a distribuit în social media imagini şocante de la Bucea, cu următoarele precizări: “Masacrul de la Bucea a fost deliberat. Ruşii vor să elimine cât de mulţi ucraineni pot. Trebuie să îi oprim şi să îi dăm afară. Cer ACUM noi sancţiuni devastatoare ale G7: embargo în privinţa petrolului, gazelor, cărbuni; închiderea tuturor porturilor pentru navele şi bunurile ruseşti, deconectarea tuturor băncilor ruseşti de la SWIFT”.

Prezentă în Bucha, o echipă CNN a surprins imaginile suferinței ucrainenilor care își caută rudele despre care nu știu nimic de săptămâni întregi, potrivit digi24.ro.

Unul dintre ei este Vladimir. Stă pe marginea gropii comune din Bucha și își strigă suferința, cu mâinile îndreptate spre cer.

„Frate, te căutăm de atâta vreme”, spune el, izbucnind în lacrimi. Fratele său, Dmitri, a fost dat dispărut de aproximativ o săptămână, iar vecinii i-au spus lui Vladimir că ar putea fi înmormântat aici. „Am crezut că ești în viață”, strigă Vladimir, care crede că fratele lui poate fi îngropat acolo.

În interiorul mormântului, se văd cadavrele îngrămădite unul peste altul, majoritatea în pungi negre, dar unele descoperite. Doar unele trupuri sunt îngropate. O echipă CNN a văzut cel puțin o duzină de cadavre în groapa comună, dar pământul arată ca și când ar fi fost săpat de curând, ceea ce suferează că este posibil ca multe altele să fie dedesubt.

Rusia acuză Ucraina că a fabricat imaginile cu masacrul din Bucha

Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra ”provocărlor pline de ură” comise, potrivit Moscovei, de Ucraina la Bucha, unde trupe ruse sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor, relatează AFP, citat de news.ro.

”În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucea, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter adjunctul ambdadorului rus la ONU Dmitri Polianski.

Ministerul rus al Apărării anunţă că imagini cu cadavre pe străzile oraşului sunt ”o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”.

ONU: Numărul victimelor civile se apropie de 3.500

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a transmis într-un raport publicat luni că din 24 februarie şi până la 2 aprilie, la miezul nopţii, s-au înregistrat 3.455 de victime civile în Ucraina: 1.417 oameni au murit şi 2.038 au fost răniţi.

Dintre civilii ucişi, 293 sunt bărbaţi, 201 femei, 22 fete şi 40 băieţi. În plus, au murit 59 de copii şi 802 adulţi despre care nu se ştie dacă erau femei sau bărbaţi.

Printre cei peste 2.000 de răniţi se numără şi 92 de copii.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în regiunile Doneţk şi Luhansk: 468 de morţi şi 1.036 de răniţi.

OHCHR consideră că de fapt bilanţul este considerabil mai mare, însă există întârzieri în ceea ce priveşte verificarea informaţiilor din zonele în care ostilităţile sunt intense.

Sursă text: news.ro, digi24.ro, Sursă foto: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233