Live

Strada Ștefan cel Mare din centrul orașului va fi reabilitată printr-un proiect finanțat din fonduri europene

Spaţíi verzi, băncuţe şi fântâni arteziene, în centrul oraşului. Acest proiect va deveni realitate în mai puţin de doi ani. Lucrările de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare au început, iar când vor fi gata, autorităţile locale spun că strada îşi va recupera strălucirea de odinioară.

O oază de verdeață în centrul orașului, cu mobilier urban inteligent, wi-fi și rasteluri pentru biciclete. Așa ar urma să arate strada Ștefan cel Mare, din centrul orașului. Contractul de reabilitare a fost semnat, iar în 18 luni constănțenii și turiștii se vor putea bucura de noua față a străzii pietonale.

Ce se va întâmpla? Se va schimba tot. Tot, incluzând stradă, borduri, trotuare, sistemul de iluminat, mobilier urban, junglă urbană, inclusiv pasajul. Acolo trebuie să fim foarte atenți. Astăzi am discutat, dincolo de faptul că am semnat, am avut o discuție mai lungă cu câștigătorul licitației. Pasajul întotdeauna a avut probleme de infiltrație. E pânza freatică sus și au fost infiltrații”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, miercuri, 9 iunie, în cadrul emisiunii În centrul atenției -- ediția integrală a emisiunii, disponibilă AICI.

Cândva printre cele mai populate artere din oraș, Strada Ștefan cel Mare este, în prezent într-o stare de degradare continuă. Constănțenii se plâng că aleea pietonală a fost uitată de timp și și-ar dori ca aceasta să își recapete strălucirea de odinioară.

Și acum, nu arată frumos cu pavajul ăsta cu gropi, ca la țară”, spune o constănțeancă.

Înainte era foarte bine. Magazine peste tot, umbla lumea”, spune un constănțean.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 90 de milioane de lei. Esplanada va fi înfrumusețată cu peste 5000 de metri pătrați de spațiu verde. Strada va fi prevăzută cu sisteme moderne de informare și va fi supravegheată video.

Ar fi cazul și să o repare e bine pentru că pe partea care e reparată, chipurile, deja sunt gropi. E un lucru bun”, spune.

În paralel, infrastructura va fi reabilitată și pe bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân. Aici vor fi modernizate stațiile de autobuz, sistemele de iluminat, iar cele două artere vor fi prevăzute cu piste pentru bicicliști. Și străduțele adiacente vor beneficia de lucrări de îmbunătățire.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

sarbatoarea-sfintei-treimi-este-o-zi-de-asa-mare-importanta-incat-pentru-bucuria-sarbatorii-biserica-a-randuit-si-o-simbolistica-aparte

Sărbătoarea Sfintei Treimi: „Este o zi de așa mare importanță încât, pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit și o simbolistică aparte”

În a doua zi de Rusalii, Biserica Ortodoxă prăznuiește a treia persoană a Sfintei Treimi, Sfântul Duh. De...

campanii-de-sterilizare-gratuita-a-animalelor-fara-stapan-din-constanta

Campanii de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân din Constanța

Pe străzile orașului încă sunt zeci, poate sute de animale fără stăpân, iar multe dintre ele se înmulțesc...

copiii-cu-autism-fara-terapie-gratuita-la-centru-noi-acasa-facem-ce-facem-cu-ei-dar-nu-avem-pregatirea-necesara

Copiii cu autism, fără terapie gratuită la centru: „Noi acasă facem ce facem cu ei, dar nu avem pregătirea necesară”

Acestea sunt câteva dintre activitățile care aduceau pe buze zâmbetul copiilor cu autism din Centru Zi din...

antrenati-pentru-lumea-subacvatica-marian-ciulei-seful-centrului-de-antrenament-scafandri-cele-mai-frumoase-interventii-sunt-atunci-cand-reusim-sa-salvam-pe-cineva

Antrenați pentru lumea subacvatică. Marian Ciulei, șeful Centrului de Antrenament Scafandri: „Cele mai frumoase intervenții sunt atunci când reușim să salvăm pe cineva”

Scafandrii vorbesc rar despre provocările din adâncuri și mai ales despre ei. Îi vedem cum se încumetă în...

constanta-programul-teatrului-de-stat-a-fost-modificat-memoria-apei-si-crima-din-strada-lourcine-pot-fi-vizionate-in-acest-weekend

CONSTANȚA. Programul Teatrului de Stat a fost modificat: „Memoria Apei” și „Crima din Strada Lourcine” pot fi vizionate în acest weekend

Spectacolele care fuseseră programate în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța – ZIUA Z și 8 TAȚI – au...

fii-fit-pentru-vara-cu-fit-gym

Fii fit pentru vară, cu Fit Gym

Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă în ultima perioadă, zilele de plajă sunt aproape. Și cum nu ne putem...

vremea-rea-nu-ia-speriat-pe-turisti-hotelurile-de-pe-litoral-sunt-aproape-pline-pentru-minivacanta-de-rusalii

Vremea rea nu i-a speriat pe turiști: hotelurile de pe Litoral sunt aproape pline pentru minivacanța de Rusalii

O mare agitată și un cer încărcat cu nori. Asta au găsit vineri dimineață primii turiști care au ajuns pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233