dobroge.tv

Live

Constănțenii sunt în continuare nemulțumiți de Regulamentul din zona Peninsulară: „Nu au pe unde intra Pompierii. În caz de incendiu o să ardem ca șobolanii”

25 noiembrie 2021
Publicitate

Agenții economici care au afaceri în zona peninsulară, dar și cei care locuiesc în centrul vechi al orașului au protest astăzi în fața Primăriei. Aceștia sunt nemulțumiți de noul regulament de acces și au cerut din nou suspendarea lui. Mai mult, unii patroni de restaurante și cafenele se plâng și spun că au din ce în ce mai puțini clienți. Se tem că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile, pentru că susțin ei, nu vor mai avea bani pentru a-i plăti pe angajați și nici utilitățile. Alții își doresc ca bariera să fie scoasă sau măcar să fie lăsați să treacă măcar cei care locuiesc aici. Oamenii vor continua să iasă în stradă până când municipalitatea va găsi o soluție favorabilă pentru ei.

„Jos bariera” sau „Suspendare”. Au fost strigătele oamenilor care luptă împotriva noului regulament de acces din zona Peninsulară. Zeci de persoane au protestat în fața primăriei, pentru libertate, după ce în urmă cu câteva seri nici măcar ambulanța n-a fost lăsată să treacă de barieră, susțin aceștia.

Suntem pur și simplu păziți cu Poliția și ne simțim ca niște infractori. Afacerile vor da faliment. Ambulanța nu a fost lăsată să treacă. Cum este posibil așa ceva? Dacă este un incendiu, au pus stâlpișori pe toate străduțele în zona Peninsulară și o să ardem ca șobolanii dacă se întâmplă ceva pentru că nu au pe unde să vină”, spune o constănțeancă.

Să se dea drumul la libera circulație pentru că nu suntem prizonieri în propria noastră țară. Avem vecini care alaltăseară era să moară în casă pentru că nu i s-a dat voie la salvare să intre înăuntru. Nu vom ceva, ne unim. O să fim din ce în ce mai mulți și o să ne organizăm din ce în ce mai bine și nu cedăm”, spune o altă constănțeancă.

Să mergi 100 de metri cu toată aparatura în brațe? Păi poate ăla făcuse un infarct și îl găsea mort. Și dacă nu era mort printr-o fericire maximă, cum l-ar fi dus până la ambulanță dacă totuși necesita să fie dus la spital? Cum îl cărau?”, spune o altă constănțeancă.

De asemenea, și cei care au afaceri în zona peninsulară sunt revoltați. Aceștia se plâng că noul regulament le va pune lacătul pe ușă.

Clienții nu mai au cum să vină și implicit scade posibilitatea de a-ți mai face vânzări. M-am dus să obțin pentru două mașini, pentru societatea pe care o reprezint și vreau să vă spun că mi-au spus: domne, nu aveți locuri de parcare. Mi-au închis gura. Știți cum au luat ei deciziile? Din birou”, a declarat Paul Brună, manager restaurant.

Reporter: Așteptați soluții din partea autorităților?

Constănțeancă: Bineînțeles că da pentru că nu mi se pare corect. Niciodată nu au fost în Peninsulă regulile acestea aberante.

Ce să fac acum? Să-mi părăsesc casa? Casa, eu am muncit pentru ea o viață întreagă și vreau să mă bucur de faptul că trăiesc în zona Peninsulară”, spune o constănțeancă.

Aproximativ o oră au așteptat voturile consilierilor locali, timp în care au sperat că decizia finală va fi una favorabilă.

Votul de astăzi cred eu că arată indiferență. Sincer, nu m-am așteptat să se abțină. Eu am cerut consilierilor locali să-și asume. Să-și asume un vot pentru sau un vot împotrivă. Iată că avem dovada unei neasumări din partea consilierilor care s-au abținut. Este o lipsă de fermitate pe care nu avem cum să o condamnăm decât prin cuvinte. Vom lupta în instanță cu toate armele legale pe care le avem la dispoziție”, a declarat Emil Tatu, avocat.

Oamenii vor continua să protesteze până când probleme lor vor fi rezolvate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233