dobroge.tv

Live

Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești: ''O parte mică din autonomia noastră de astăzi se pierde''

09 noiembrie 2022
Publicitate

Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești. Există multe avantaje, spune conducereea unității de învățământ superior. Printre acestea se numără și atragerea unui număr mai mare de studenți. În prezent, aproximativ 3.600 de persoane învață aici. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în 30 de zile.

Universitatea Națională pentru Știință și Tehnologie Politehnica, acesta va fi numele noii universități care urmează să se formeze în România. Vorbim despre un proiect comun al Universității Politehnica din Bucureşti şi Universitatea din Piteşti, din care ar putea face parte și Universitatea Maritimă Constanța.

“Ne introduce în cea mai mare Universitate Tehnică din România și intrăm pe ușa din față. O parte mică din autonomia noastră de astăzi se pierde. Asta e evident. Pentru că atunci când discuți despre ce se întâmplă cu nu știu ce proiect, și are nevoie de votul Senatului, atunci e evident că noi nu avem atâția membri în Senatul viitoarei Universități încât să ne putem impune punctul de vedere”, a spus Cornel Panait, preşedintele Senatului UMC.

Cel mai mare avantaj ar fi acela că o forță academică mare ar atrage și mai mulți studenți.

“Asta este părerea mea, că e bine să fim în această structură care acum se înființează. De ce? Pentru că întotdeauna o instituție mare este cea care atrage, este cea care poate, este cea care este vizibilă. O instituție mică, chiar dacă rămâne brand, s-ar putea să muncească mai greu ca să reușească câte ceva în astfel de condiții”, a declarat Violeta Ciucur, rectorul Universităţii Maritime Constanţa.

Studenții spun că nu se tem de o eventuală fuziune a universității și încearcă să vadă care ar putea fi avantajele.

“Nu cred că o să se întâmple ceva să ne afecteze pe noi în mod direct. Adică probabil conducerea, dar noi nu, nu avem treabă”

“Facultatea nu o să dispară, secția pe care sunt eu, de navigație, nu o să dispară pentru că este nevoie pentru România și suntem unică, facultatea noastră este unică în România”

Conducerea Universității Maritime Constanța are la dispoziție aproximativ 30 de zile pentru a decide dacă se alătură sau nu proiectului comun. În prezent, Universitatea Maritimă Constanța are peste 3.600 de studenți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233