dobroge.tv

Live

Constănțenii au putut descoperi tradițiile și obiceiurile turkmene în cadrul unei expoziții care a avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

26 mai 2023
Publicitate

Tainele culturii turkmene, dar și tradițiile acestui popor. Toate au fost descoperite la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Constănțenii au putut admira o expoziție de covoare, costume și bijuterii tradiţionale, obiecte sau fotografii din țara care face legătura între Orientul Îndepărtat, Asia Centrală, Europa şi Orientul Mijlociu. De la eveniment nu a lipsit nici muzica și nici dansurile tradiționale.

Hainele din Turkmenistan se bazează pe climă, dar și pe profesia unei persoane. De asemenea, ele sunt realizate și în funcție de credința și istoria pe care o are cel care le poartă. Turkmenii au fost nomazi, iar multe dintre modele vestimentare de atunci încă se păstrează și astăzi. Chiar dacă sunt mult mai elegante, totuși structura de bază a fost păstrată. Accesoriile sunt și ele de asemenea superbe. Podoabele sunt decorate cu pietre prețioase sau semiprețioase, ori cu sticlă.

Constănțenii au putut admira în cadrul expoziției și covoare tradiționale, obiecte personale dar și fotografii. Toate au fost aduse de la muzeul din Turkmenistan.

„Sperăm să aducem acest ‹‹pod cultural›› al oamenilor noștri mai aproape de români. Avem deja relații foarte bune. Acest eveniment reprezintă încă un lucru care cu siguranță va intensifica relația noastră”, a declarat Annamammet Annayev, ambasadorul Turkmenistan în România.

„Suntem onorați să avem artiști și interpreți renumiți din Turkmenistan la Constanța. Avem și o prezentare de costume și bijuterii tradiționale astfel încât suntem oaspeții Zilelor Culturii Turkmenistanului dar desigur privim cu mândrie înainte pentru că va urma Festivalul Filmului Kazah”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Vizitatorii au asistat apoi la un spectacol de dans și muzică tradițională, care a fost urmat de proiecția filmului „Istärin”.

Expoziția și spectacolul care a avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” a fost defapt o incursiune în lumea misterioasă a Turkmenistanului, țara care face legătura între Orientul Îndepărtat, Asia Centrală, Europa şi Orientul Mijlociu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233