dobroge.tv

Live

Chinul bolnavilor non-COVID ar putea lua sfârşit. Trei spitale din Constanţa îşi vor deschide din nou uşile pentru pacienţii care suferă şi de alte boli

01 martie 2021
Publicitate

Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa propune Ministerului Sănătăţii deschiderea spitalelor pentru pacienţii non covid. Mai exact se doreşte scoaterea Spitalului Militar din Constanţa, Secţia din Agigea a Spitalului Judeţean Constanţa precum şi Spitalul din Mangalia din circuitul Covid. Managerii spitalelor vizate au început deja organizarea unităţilor sanitare astfel încât pacienţii confirmaţi să fie mutaţi pe un etaj separat.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa anunţă că numărul pacienţilor Covid este în scădere şi cu acest prilej solicită Ministerului Sănătăţii deschiderea spitalelor şi pentru pacienţii non-covid. Astfel, spitalele vor funcţiona în regim mixt, cu respectarea tuturor măsurilor împotriva răspândirii virusului.

Din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV 2 spitalele au funcţionat cu restricţii în ultimul an. Acest lucru i-a afectat pe pacienţii care suferă de alte boli şi care au necesitat intervenţii chirurgicale şi tratamente pentru boli autoimune.

O parte din constănţeni au apelat la serviciile spitalelor private în tot acest timp. Este şi cazul constănţeanului Dia Costel care la cei 66 de ani suferă de o boală autoimună cu care se luptă de câţiva ani. Anul pandemic i-a îngreunat şi mai mult drumul până la doctor şi accesul la tratament. Aşteaptă chiar şi trei săptămâni sau o lună pentru o programare, iar pentru analizele medicale timpul parcă stă în loc.

- E mai greu. Nu muncă, nu... Cu boala mai ales.

- Credeţi că ar trebui să se deschidă spitalele şi pentru pacienţii cu alte boli?

- Eu aşa aş fi de părere pentru că şi aşa sunt foarte multe camere care sunt goale.

Autorităţile fac demersuri pentru deschiderea spitalelor şi pentru pacienţii non-covid şi propun Ministerului Sănătăţii să transforme spitalele în mixte, pentru toţi cei care au nevoie de intervenţii medicale.

“DSP Constanţa a propus scoaterea din circuitul COVID a următoarelor spitale: Municipal Mangalia, Spitalul Militar şi Secţia exterioară de la Agigea a Spitalului Constanţa. Propunerea vine ca urmare a scăderii numărului pacienţilor COVID, dar vine şi în intâmpinarea pacienţilor care suferă de alte patologii pentru ca aceştia să aibă acces la unităţile sanitare cât mai apropiate de zona lor de rezidenţă”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP Constanţa.

Managerii spitalelor se organizează încă de săptămâna trecută şi aşteaptă ca autorităţile să anunţe o dată exactă pentru ca pacienţii să înceapă să îşi facă programările.

“Încă suntem în faza de organizare, adică avem un număr de 25 de pacienţi infectaţi cu Covid încă internaţi, dar i-am grupat pe un etaj al pavilionului principal ca să putem să nebulizăm, să dezinfectăm. Adică ne-am apucat de curăţenie că dacă ne deschidem porţile... dar nu avem un termen exact”, a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Potrivit Prefecturii Constanţa, 121 de paturi sunt distribuite în acest moment pentru pacienţii covid, la Spitalul Municipal din Mangalia. Dintre acestea, numai 25 sunt ocupate de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233