Live

Paiele, paharele și farfuriile din plastic sunt doar câteva din articolele care vor dispărea din rafturile magazinelor, de pe terese ori din restaurante începând cu 3 iulie. Măsura vine ca urmare a unei decizii implementate la nivel european pentru protecția mediului înconjurător. Procesul de înlocuire al acestora cu farfurii, tacâmuri sau caserole din materiale ecologice va aduce o serie de scumpiri spun producătorii și comercianții.

O serie de produse vor dispărea în mai puțin de o lună de pe piață. Din 3 iulie nu vom mai găsi în magazine...

Restaurantele și-au deschis ușile pentru petrecăreți după ce autoritățile au relaxat măsurile, iar tinerii își fac din nou planuri de nuntă, botez sau alte evenimente în familie. Telefoanele sună, iar managerii își bifează din nou datele în agendă. Persoanele care vor petrece vara aceasta sunt cele care și-au reprogramat evenimentele de anul trecut. Pe lângă localuri, oamenii au rezervat și serviciile de foto-video.

Relaxarea măsurilor a atras după sine un număr mare de solicitări în restaurante și la terase. Managerii abia...

Patronii de baruri, restaurante, cofetării și tot ce ține de alimentația publică de pe Litoral au dat startul vacanței la malul mării, în ciuda vremii ploioase și răcoroase. Chefii bucătari ai localurilor de fițe s-au întrecut într-un concurs de artă culinară unde au prezentat meniurile cele mai bune pe care le vom găsi în stațiunile de pe litoral. E primul eveniment la mare care marchează debutul sezonului estival.

Puntea de evenimente a unui yacht de lux s-a transformat pentru câteva ore într-un salon gastronomic de cinci...

Jacuzzi, saună și o gamă largă de servicii culinare. Așa se răsfață cei mai pretențioși turiști care aleg litoralul românesc ca destinație de vacanță. Resorturile de lux sunt alături de hotelurile de patru stele în topul preferințelor celor care ajung în concediu la mare. Și prețurile sunt pe măsură, însă pentru confort și o priveliște cu adevărat spectaculoasă, unii nu se mai uită la bani.

Stațiunea Mamaia se află și vara aceasta în topul preferințelor turiștilor care ajung în concediu pe litoral....

Au fost mii de turiști pe litoral în acest weekend. O spun cifrele agențiilor de turism și încasările hotelurilor. Vremea caldă, dar și prețurile mai mici, de extrasezon, i-au făcut pe oameni să ia cu asalt stațiunile de pe litoral. Vedeta a fost, ca de fiecare dată, Mamaia, unde gradul de ocupare a hotelurilor a fost de peste 50%.

George a venit din Capitală încă de vineri. Soarele strălucitor și prețurile mici l-au făcut să opteze...

Stațiunea Mamaia s-a transformat vara aceasta într-o mare de deșert. Cu umbrelele de soare, cearșaful și sticla cu apă în mână turiștii parcurg peste 150 de metri pentru a ajunge mai aproape de mal. Suprafețele noi de plajă sunt destinate exclusiv prosoapelor, astfel că cei care vor să ocupe loc în prima linie trebuie să uite de confortul din baldachine sau șezlonguri. Situația nu îi favorizează deloc pe operatori, iar faptul că nu pot beneficia de noile porțiuni de nisip le scade automat încasările.

Așa arată plaja din stațiunea Mamaia. Întinderea de nisip de sute de metri a transformat mai multe zone din...

Spațiu și aer curat. De asta se bucură cei care locuiesc la casă. În anul pandemiei, vânzările acestui tip de locuință a crescut considerabil, o spun agenții imobiliari. Deși mai scumpe, în ultimul an locuințele la curte au fost la mare căutare.

Viața la curte are numeroase avantaje. O spune domnul Vasile, care a dat acum mulți ani locuitul la bloc pe traiul...

Aproximativ 40 de pontoane amenajate ilegal pe malul lacului Siutghiol vor fi demolate, în urma unei ample acțiuni de control demarată de Primăria Constanța. O parte din operatorii economici care au fost somați au început dezafectarea construcțiilor.

Muncitorii lucrează intens la demolarea construcțiilor de pe malul lacului Siutghiol după ce municipalitatea a...

Sezonul estival bate la ușă, iar pe plaje au început deja să apară amenajările specifice. Vorbim însă despre plajele din Constanța și Năvodari, deoarece în Mamaia este încă șantier. În timp ce unii operatori au început deja să primească primii turiști, cei din Mamaia speră ca lucrările de lărgire a plajelor să fie finalizate cât mai curând ca și ei să se bucure de profit.

Atmosferă de vară - asta găsim pe unele plaje. Umbreluțele, șezlongurile și terasele îi așteaptă pe primii...

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa s-a întrunit marţi, 4 mai, pentru a decide ce măsuri vor...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233