Live

Noul an şcolar 2021 - 2022 începe astăzi, cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor...

Luni, 13 septembrie, elevii și preșcolarii încep un nou an școlar în condiții de pandemie. Potrivit deciziei...

Suntem la final de sezon estival. Ușor, ușor, hotelierii, patronii de terase și operatorii de plajă încep să tragă linie. Pentru unii, anul 2021 a fost unul profitabil spre deosebire de 2020. Vara aceasta a fost una a recordurilor, atunci când vine vorba de numărul turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța la mare. Toate stațiunile de la malul mării au fost arhipline. La unitățile de cazare cu greu se mai găsea o cameră, iar pe plajă șezlongurile s-au dat ca pâinea caldă. În doar câteva zile, litoralul românesc își închide porțile până vara viitoare.

Sezonul estival de anul acesta a început cu multe provocări, spun agenții de turism. Lărgirea plajelor și...

Hotelurile care nu sunt în programul Litoralul pentru Toți au pregătit și ele oferte pentru cei care aleg să vină la mare în septembrie. Pachetele turistice sunt atractive, iar agenţii de turism spun că se aşteaptă la un grad de ocupare de peste 50%. De exemplu, în Eforie preţul unei camere pe noapte porneşte de la aproximativ 100 de lei şi poate creşte în funcţie de servicii, iar dacă pachetul este luat prin program, atunci oamenii vor scoate din buzunare mai puţin bani. În staţiunea Mamaia, tarifele sunt ceva mai ridicate. La un hotel de 5 stele, pentru o noapte, turiştii vor plăti şi 1.000 de lei.

Un hotel din Mamaia nu a optat pentru programul Litoralul pentru Toți. Notorietatea de care se bucură îl face să...

Românii care au ajuns astăzi la punctul de frontieră de la Vama Veche și-au început vacanță cu nervi. La vamă aceștia au fost nevoiți să aștepte zeci de minute la cozile infernale. Bulgaria cere de azi documente care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin COVID-19. Astfel, trecerea frontierei s-a făcut doar prin locurile unde au existat cadre medicale. În Vama Veche cozile de mașini s-au întins pe mai bine de trei kilometri, iar călătorii au așteptat și mai bine de o oră ca să treacă granița.

Românii pot intra în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde există personal medical și doar cu...

Criza sanitară i-a determinat pe mulți români să-și facă vacanțele în țară în această vară, iar litoralul românesc a fost destinația favorită, după cum arată bilanțul realizat la finalul sezonului estival. Cele mai căutate stațiuni vara aceasta au fost Mamaia și Eforie Nord, urmate de Neptun-Olimp și Jupiter - Saturn, iar cei mai mulți turiști au fost din București, Timiș și Cluj. De astăzi a început și Litoralul pentru Toți, program social cu oferte ieftine la mare.

A fost o vară dincolo de așteptările hotelierilor, care a adus în stațiuni cu o treime mai mulți turiști...

Bulgaria continuă să fie atractivă şi pe final de sezon. Au deja oferte imbatabile pentru ultimele zile de vară şi început de toamnă iar numărul românilor care merg să îşi petreacă vacanţa la vecini este în continuă creştere. În stațiunea Albena, de pildă, gradul de ocupare în majoritatea hotelurilor este de 100%, iar în unele resort-uri ponderea turiștilor români este de 95%.

Zilnic, recepțiile unităților de cazare din stațiunile bulgărești abundă de turiști români. Cei mai mulți...

Vara este pe sfârşite, iar frumoasa poveste a sezonului estival 2021 se-apropie de final. Pe plajele de pe litoral, tinerii se bucura de ultimele clipe petrecute la mare. La Costinești, pe nisip nu mai ai loc să mai arunci un ac. Oamenii stau unii lângă alții de dimineață și până la lăsarea serii. Cheful de mare şi de soare este mai puternic decât teama de coronavirus, aşa că staţiunea geme de turişti.

Să ajungi în staţiunile din sudul litoralului este o adevărată provocare. Traficul este infernal și la dus şi...

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediția de toamnă a programului „Litoralul pentru...

Au fost peste 300.000 de turiști pe litoral, de Sfânta Maria. Potrivit reprezentanților agențiilor de turism spun că a fost cel mai aglomerat weekend din această perioadă. La restaurante cu greu s-a mai găsit o masă liberă, iar unele plajele au fost pline. Șezlongurile s-au dat încă de la primele ore ale dimineții. Și încasările au fost pe măsură, spun agenții economici. Aceștia susțin că în aceste trei zile au reușit să-și mai acopere din pierderile suferite din cauza pandemiei.

Aglomerație la hoteluri, pe plaje și la restaurante. Așa a arătat ultimul weekend, în stațiunile de pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233