Live

O parte semnificativă a medicilor de familie din Constanța nu a fost plătită nici până astăzi pentru vaccinarea anti-gripală din sezonul trecut. Doctorii în cauză sunt nemulțumiți și dezamăgiți de situația prin care trec, în condițiile în care urmează să înceapă campania de anul acesta pentru imunizarea împotriva gripei. Aceștia susțin că au făcut nenumărate drumuri la Direcția de Sănătate Publică Constanța, au participat la conferințe naționale și au trimis scrisori către Ministerul Sănătății. Însă nu au găsit deloc înțelegere, spun medicii.

De-a lungul timpului, îndatoririle medicilor de familie s-au înmulțit...

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare, recomandă ca persoanele care au...

Campania de vaccinare antigripală a fost extinsă. Mai mult, toți oamenii vor avea acces la vaccinarea gratuită, fără a se mai ține cont de prioritizarea impusă de grupele de risc. Până acum, aveau prioritate la vaccinare copiii, bătrânii și cei care sufereau de afecțiuni cronice.

Un domn s-a vaccinat în fiecare an. Acum, din cauza pandemiei, a fost cu atât mai interesat să se vaccineze din...

Ministerul Sănătății finalizează distribuirea dozelor de vaccin antigripal achiziționate pentru campania de...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că alte 600.000 de doze de...

Este din nou criză de vaccin antigripal. La farmacii, stocurile au fost epuizate. Oamenii care vor să se imunizeze și nu au apucat s-au înscris pe listele de așteptare. Și medicii de familie se plâng de lipsa vaccinurilor din farmacii.

Cererea de vaccin antigripal este foarte mare în acest sezon. Pe lângă bolile de sezon, creșterea cazurilor de...

Prea puține doze de vaccin antigripal au ajuns la cabinetele medicilor de familie. Acestea nu acoperă nici 20% din necesar. Noua tranșă, de 500.000 de vaccinuri a fost repartizată săptămâna trecută la nivel național, însă medicii sunt îngrijorați că nu vor putea imuniza pe toată lumea care solicită acest lucru.

Doamna Musever are 63 de ani. A venit la cabinet împreună cu soțul. Spune că de 15 ani se imunizează amândoi...

Testul Real Time PCR a fost îmbunătățit. Acesta permite acum depistarea simultană a noului coronavirus, dar și a virusului gripal. Testarea vine în ajutorul personalului medical. Cele două viroze respiratorii au simptome asemănătoare, iar diagnosticarea acestora poate fi dificilă.

Sezonul rece se apropie și odată cu el începe și perioada în care se suprapun cele mai multe virusuri....

De 5 ori mai mare este cererea pentru vaccinul antigripal în acest an față de anul trecut. Perioada de imunizare abia a început, însă stocurile din farmacii sunt pe zero. Farmaciștii spun că în două săptămâni au vândut dublul cantității de vaccin antigripal de anul trecut.

Noul coronavirus nu este singurul care ar trebui să-i sperie pe oameni. Sezonul gripal se apropie cu pași repezi,...

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus la Digi24 de ce este...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233