Live

Construit în anii '70, podul din Parcul Tăbăcărie a ajuns o ruină. Bucăți din balustradă și podea s-au desprins, iar traversarea lui este o adevărată provocare. Ultima oară a fost reabilitat în 2014, dar în ultimii ani acesta a căzut din nou pradă vandalismului. Autoritățile spun că vor lua măsuri pentru punerea lui în siguranță.

Leagă două maluri ale lacului tăbăcărie încă din 1976. Este traversat în fiecare vară de mii de turiști...

Hoţii nu mai au nici frică şi nici respect faţă de lăcaşurile sfinte. Maica Rafaela de la Mănăstirea...

Peste 30 de biciclete au fost furate și alte aproape 100 au fost vandalizate. Pe unele dintre ele încă le mai găsim în stațiile destinate acestora. Deși autoritățile locale au cheltuit aproape 500.000 de lei pentru întreținerea sistemului de bike-sharing, o parte dintre biciclete arată jalnic. Cu șaua ruptă, ghidonul ruginit și fără faruri, oamenii cu greu își pot alege una cu care să se plimbe în siguranță. În timp ce Primăria Constanța se luptă cu combaterea actelor de vandalism, oamenii legii îi caută pe cei care le fură.

Soarele, cele peste 20 de grade din termometre și briza caldă de primăvară îi scot pe constănțeni din case...

Calvarul locuitorilor din zona CET ar putea lua sfârșit! Clădirea care până nu de mult a fost casa oamenilor fără adăpost reprezintă un real focar de infecție. Imobilul va fi transformat printr-un proiect de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat din Constanța. Căminul ar putea fi din nou funcțional și dacă planurile decurg normal va fi locuit de constănțenii care nu au posibilități materiale.

Așa arată una dintre clădirile în care ar fi trebuit să locuiască constănțenii cu venituri reduse. Camerele...

Coșurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea curățeniei într-un oraș, dar la fel de importantă este și...

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Consulat și centru de cultură odinioară, astăzi focar de infecție. Este vorba despre Casa d’Italia, o clădire veche de 100 de ani, care a găzduit numeroase întâlniri diplomatice, o bibliotecă italiană și un punct de interes atât pentru constănțeni, cât și pentru străini. Din păcate, imobilul zace în uitare de mulți ani și se degradează pe zi ce trece. Mai mult decât atât, nimeni nu pare să ia nicio măsură pentru îngrijirea acesteia.

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Contrast pe plaja Modern din Constanța! În timp ce autoritățile igienizează zona și eliberează taluzurile de gunoaie, alții transformă clădirile în coșuri de gunoi. Se întâmplă încă de la intrarea pe plajă, acolo unde zace o construcție în paragină. Imobilul a devenit casă pentru oamenii străzii, iar locul s-a transformat în timp într-un real focar de infecție.

Deplorabil”, spune un constănțean.

Este imaginea pe care o vedem încă de la intrarea pe...

Cu bonele sau bunicii. Așa preferă mulți dintre părinții constănțeni să își lase copiii. Pentru că sunt puține creșe în oraș iar încrederea adulților în astfel de instituții este în continuă scădere, micuții rămân în grija cunoștințelor. Municipalitatea vine însă cu vești bune. Un program de reabilitare a vechilor clădiri și formarea unor grupe noi.

Șase creșe funcționale - Atât au mai rămas în municipiul Constanța, din 25, câte erau acum 30 de ani. Unele...

În stare avansată de degradare- așa sunt unele clădiri din centrul vechi al oraşului Constanţa. Una dintre acestea este „Casa Stănescu”, veche de mai bine de 100 de ani. Imobilul care se află în zona peninsulară a fost declarat monument istoric, dar nu a fost renovat până în prezent, din cauza mai multor probleme.

La intersecția străzilor Sulmona și Aurelius, orientată către mare, se află Casa Stănescu. O clădire...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233