dobroge.tv

Live

TRAGEDIA DE LA PIATRA NEAMŢ

Medicul erou de la Piatra Neamţ: s-a aruncat în flăcări încercând să salveze un pacient!

Medicul erou de la Piatra Neamţ: s-a aruncat în flăcări încercând să salveze un pacient!
15 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de la ATI Piatra Neamţ, este unul dintre supravieţuitorii incendiului care a şocat o ţară întreagă. Medicul a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, alături de o asistentă. Conform ultimelor informaţii, Ioan Cătălin Denciu are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este conştient şi stabil.

„Din dorinţa lui se a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”,a declarat managerul spitalului.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că medicul de gardă rănit în incendiul izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Ioan Cătălin Denciu, va fi transferat duminică dimineaţă la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, după ce va fi evaluat la Spitalul Floreasca din Capitală. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a plecat deja la Iaşi pentru a-l aduce pe medic în Capitală. De asemenea, ministrul Transporturilor a anunţat că este pregătită o aeronavă Tarom pentru transportul către Belgia.

”Am discutat cu domnul Prim-Ministru şi am pregătit deja o aeronavă Tarom pentru un eventual transfer în afara ţării dacă situaţia o va cere. La această oră aeronava şi echipajul aferent sunt pregătite”,a anunţat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

"O tragedie fără margini a avut loc la secţia ATI la Spitalul Judeţean Neamţ. Incendiul a curmat vieţi, iar prea multe familii sunt îndoliate.Le transmit condoleanţe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag. Totodată, gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru cei care luptă pentru viaţa lor. Din păcate, doctorul de gardă este în stare critică, cu arsuri, după ce a luptat pentru salvarea pacienţilor în stare critică”, a scris pe Facebook Bode.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: Imagini de la tragedia de la Piatra Neamţ: 10 bolnavi de coronavirus au murit în incendiu! Medicul de gardă, rănit grav - VIDEO

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233