dobroge.tv

Live

Ludovic Orban: „Sfatul meu sincer către Înaltpreasfinţia Sa Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor”

Ludovic Orban: „Sfatul meu sincer către Înaltpreasfinţia Sa Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor”
26 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Ludovic Orban îl sfătuiește pe Arhiepiscopul Tomisului să îndemne credincioșii la respectarea regulilor de protecție în vigoare, în contextul în care, municipiul Constanța se află în carantină. Acesta mai spune că slujbele nu sunt interzise, însă trebuie organizate cu respectarea anumitor măsuri impuse.

La Constanţa este o situaţie specială, pentru că municipiul Constanţa este în carantină. La propunerea DSP, cu avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a emis decizia de carantinare a Constanţei. În decizia de carantinare a Constanţei există şi o prevedere legată de regulile privitoare la desfăşurarea slujbelor, pelerinajelor. Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată. Asta nu e o chestiune generală, ci este o măsură care a fost impusă într-o zonă carantinată, pentru că, din păcate, în Constanţa ne-am confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi autorităţile judeţene au considerat că este necesară această decizie de intrare în carantină”, a explicat premierul.

De asemenea, acesta îl sfătuiește pe Arhiepiscopul Tomisului să îndemne credincioșii să respecte regulile sanitare.

Sfatul meu sincer către Înaltpreasfinţia Sa Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor, pentru că aceste reguli nu sunt făcute ca să împiedice credincioşii să se roage sau să participe la pelerinaje sau alte activităţi, ci sunt făcute ca să apere sănătatea şi eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor”, a concluzionat şeful Guvernului.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis o scrisoare deschisă către Guvernul României şi către premierul Ludovic Orban în care afirmă că „niciodată drepturile credincioşilor ortodocşi şi ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite”, cum se întâmplă în această perioadă, şi că trebuie denunţate public abuzurile pe care prim-ministrul le-ar orchestra şi pe care forţele de ordine le exercită asupra credincioşilor.

Această scrisoare a fost trimisă după ce, Tribunalul Constanţa a respins cererea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie de a ține un pelerinaj de Sfântul Andrei -- Tribunalul Constanța: „Respinge, ca neîntemeiată” cererea ÎPS Teodosie referitoare la pelerinajele religioase


Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233