dobroge.tv

Live

Raed Arafat, în urma cutremurului din Croația: „autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin”

Raed Arafat, în urma cutremurului din Croația: „autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin”
29 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că România este pregătită să acorde sprijin Croației, ca urmare a cutremurului cu magnitudinea 6,4 înregistrat marți, 29 decembrie. Raed Arafat, șeful DSU, a cerut mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR.

În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoştinţă a nefericitului eveniment produs în Croaţia, ţara afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin autorităţilor croate. Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de acest nefericit eveniment se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a transmis, marţi, 29 decembrie, Departamentul pentru Situații de Urgență, citat de Adevărul.

De asemenea, coform sursei citate, Raed Arafat a cerut mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR.

Dat fiind faptul că situaţia se află sub permanentă monitorizare a autorităţilor române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîţu şi a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni şi totodată, să sprijine autorităţile croate în funcţie de nevoile solicitate de aceştia, în baza solicitării de asistenţă internaţională”, a mai transmis DSU.

Reamintim că marți, 29 decembrie, un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4, a lovit centrul Croației, provocând daune considerabile clădirilor din sud-estul capitalei Zagreb. O fată a fost ucisă și mai multe persoane au fost rănite -- Imagini de la cutremurul din Croația: o fată a murit și mai multe persoane au fost rănite. GALERIE FOTO/VIDEO


Sursă foto: Financial Intelligence

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233