dobroge.tv

Live

Cum funcționează fiecare vaccin anti-COVID din cele patru aprobate de Comisia Europeană

Cum funcționează fiecare vaccin anti-COVID din cele patru aprobate de Comisia Europeană
17 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Uniunea Europeană a aprobat până în acest moment patru vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate de companiile Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Primele două vaccinuri au la bază ARN mesager, în timp ce vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson sunt dezvoltate pe baza unui vector viral nereplicativ, scrie Digi 24.

Potrivit datelor oficiale, cea mai mare eficacitate o are vaccinul Pfizer, 95%, urmat de Moderna cu 94,1%. AstraZeneca are o eficacitate de 60%, în timp ce Johnson & Johnson 67%.

Cu excepția vaccinului Johnson & Johnson, celelalte vaccinuri aprobate în UE sunt adiministrate în două doze, la un interval diferit de timp.

Pfizer poate fi lăsat în frigider doar cinci zile, Moderna 30 se zile, AstraZeneca șase luni, iar Johnson&Johnson trei luni.

Vaccinul Johnson&Johnson

Cum funcționează vaccinul nou autorizat dezvoltat de Johnson&Johnson, ce eficacitate are, ce informații există despre protecție, ce reacții adverse au fost observate în studiile clinice, ce contraindicații are, precum și alte informații utile puteți găsi în materialul publicat pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare.

Potrivit prospectului, vaccinul Jenssen al companiei Johnson&Johnson este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de virusul SARS-CoV-2, la persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, deoarece la acest moment nu sunt date disponibile privind siguranța și eficacitatea la copii.

Protecția începe la aproximativ 14 zile după vaccinare, iar durata protecției oferite de vaccin este necunoscută, fiind încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare.

Cea mai frecventă reacție adversă locală raportată a fost durerea la nivelul locului de injectare (48,6%). Cele mai frecvente reacții adverse sistemice au fost cefalee (38,9%), oboseală (38,2%), mialgie (33,2%) și greață (14,2%). Pirexia (definită ca temperatura corpului ≥38,0°C) a fost observată la 9% dintre participanți. Majoritatea reacțiilor adverse a apărut în decurs de 1–2 zile de la vaccinare și reacțiile adverse au avut intensitate ușoară până la moderată și durată scurtă (1–2 zile).

Reamintim că vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranşă va număra doar câteva zeci de mii de doze -- detalii aici: Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID produs de Johnson&Johnson în România


Sursă foto: Deursche Welle /Facebook RO Vaccinare

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233