dobroge.tv

Live

A fost nevoie ca încă un şofer de TIR să fie ucis într-o parcare din Franţa pentru a se lua atitudine. Cazul lui Mihai a ajuns în Parlamentul European

A fost nevoie ca încă un şofer de TIR să fie ucis într-o parcare din Franţa pentru a se lua atitudine. Cazul lui Mihai a ajuns în Parlamentul European
19 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cazul şoferului de TIR ucis într-o parcare din Franţa a ajuns în Parlamentul European.Mihai Spătaru a fost ucis cu o sabie chiar sub privirile neputincioase ale soţiei sale. Strigătele de ajutor ale femeii ar fi fost auzite de ceilalţi şoferi aflaţi în parcare, însă niciunul nu a coborât pentru a sări în ajutor, a povestit, într-o postare pe Facebook, „Omul Şoselelor”.

Citeşte şi: Încă un şofer de TIR a fost ucis de hoţi, în Franţa. Mihai a sfârşit sub privirile soţiei sale: 'Rușine tuturor colegilor noștri care au fost acolo şi v-ați încuiat în cabină''

„Colegul Nostru Mihăiță a coborât jos din camion pentru nevoile fiziologice înainte de somn, până să coboare i-a spus soției sale (erau echipaj soț-soție) că dacă tot merge la,, baie,, vrea sa verifice și remorca, mai exact lacătul de pe remorcă, deoarece venea din Anglia cu DHL, în acel moment au dat nas în nas cu hoții care s-au speriat şi l-au înjunghiat fix în inimă cu o sabie, și din păcate colegul nostru nu a avut șanse la viață! Țin să menționez că salvarea a venit după 1h și 30 de minute, știu sigur pentru ca eu am sunat la salvare să vină! Rușine tuturor colegilor noștri care au fost acolo, și în momentul când au văzut o femeie disperată că bate la toate camioanele după ajutor, v-ați încuiat în cabină! Și mulțumim colegului de pe 3,5 care chiar a dat dovaă de omenie! Am înțeles că dimineața la ora 7 politia deja avea o pistă unde l-ar putea găsi pe criminal! Nu vorbesc din auzite, am fost la faţa locului! Drum lin, Mihăiță!”,a scris pe Facebook Marina Nicoleta.

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a cerut autorităţilor franceze să clarifice mai multe aspecte legate de moartea românului, dar şi Comisiei Europene să lămurească public problemele legate de parcările pentru camioane din Uniune.

"Azi am interpelat Comisia Europeană, autoritățile franceze și Consulatul român cu privire la cazul șoferului român care a fost ucis cu o sabie într-o parcare din Franța, după ce-a surprins un hoț.

Odată cu adoptarea Pachetului de Mobilitate, Uniunea Europeană s-a angajat să garanteze parcări certificate și sigure în care șoferii de camioane să-și petreacă timpul de odihnă. Astfel de zone ar trebui să ofere un nivel minim de servicii și sisteme de securitate în caz de urgență - dar asta nu se întâmplă decât în foarte puține cazuri, de aceea infracțiunile violente sunt încă răspândite și ele afectează în mod disproporționat șoferii din estul Europei.

Am solicitat Comisiei:

  • să clarifice măsurile de aplicare a prevenirii infracțiunilor în zonele de parcare, în conformitate cu Regulamentul 885/2013;
  • să facă publice demersurile pentru crearea de locuri de parcare sigure în statele membre, inclusiv cu finanțare europeană;
  • să facă publice măsurile concrete pentru protecția victimelor infracțiunilor comise în zonele de parcare.

Am cerut și autorităților franceze locale informații despre timpul de intervenție al ambulanței după apelul de urgență privind atacul asupra românului ucis, detalii despre această intervenție și despre stadiul anchetei, precum și despre asistența acordată familiei victimei.

Am întrebat și Consulatul român de resort Pas-de-Calais despre sprijinul acordat familiei șoferului român și demersurile întreprinse pe lângă autoritățile franceze.

Am solicitat și ministerului francez de resort o analiză privind numărul și tipul faptelor similare înregistrate în ultimii trei ani, e important să știm câte dintre acestea au fost soluționate. Încerc să aflu dacă autoritățile franceze au o strategie pentru a preveni și combate infracțiunile asupra șoferilor de camioane în zona Calais, care sunt în opinia lor cauzele și ce măsuri se impun, pentru că acest caz nu este unul izolat, dimpotrivă, zona respectivă este recunoscută pentru un nivel ridicat de infracționalitate asupra camioanelor și șoferilor, mulți dintre ei români.

Cetățenii europeni au dreptul să fie în siguranță oriunde în UE, mai ales în timp ce sunt la serviciu și asigură un trai decent familiilor lor, ca în cazul șoferilor de camioane ce traversează zilnic întreaga Europă și transportă bunurile de care ne folosim cu toții", a scris Vlad Gheorghe, pe Facebook.

Şi europarlamentarul Carmen Avram a făcut o interpelare către Comisia Europeană în acest caz: „Am trimis, în această seară, o interpelare către Comisia Europeană, în legătură cu tragedia din nordul Franţei, în care şi-a pierdut viaţa, sub privirile soţiei, Mihai Spătaru. Românul, şofer de TIR, a fost ucis, cu sânge rece- se pare de un imigrant- într-o zonă despre care cei din domeniu spun că seamănă, tot mai mult, cu un tărâm al nimănui. În timp ce scriam textul interpelării, am primit un mesaj de la un coleg de breaslă al lui Mihai, care se plânge nu numai de pericolul care îi pândeşte pe şoferii de camion care merg spre Anglia, dar şi de faptul că, deseori, şoferii care încearcă să se apere sunt pedepsiţi de poliţia franceză mai aspru decât sunt pedepsiţi atacatorii, dacă aceştia sunt imigranţi. Ceea ce, elegant spus, mi se pare un exces de zel cel puţin ciudat. Nedreptatea pare să îi lovească la tot pasul pe şoferii de cursă lungă. Oameni care muncesc cinstit si mult şi pe care, iată, nu reuşeşte să-i apere nici măcar faimosul Pachet de Mobilitate, adoptat recent -teoretic in sprijinul lor- de Parlamentul European. Condoleanţe familiei şi sper din inimă ca această tragedie să nu rămână fără răspunsuri şi măsuri din partea instituţiilor franceze şi europene“.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233