dobroge.tv

Live

Lecție de omenie în Mamaia. Zeci de persoane s-au unit ca să salveze o fetiță de cinci ani: au încercat să golească bazinul cu gălețile. GALERIE FOTO

22 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

A fost o mobilizare incredibilă de forțe ieri, la piscina unui hotel din stațiunea Mamaia, după ce o fetiță de cinci anișori a rămas cu mâna blocată în tubul de absorţie al bazinului. Părinții au apelat la numărul de urgență 112, iar la faţa locului s-au prezentat echipajele de prim ajutor, dar şi cele de descarcerare.

Pentru a le veni în ajutor pompierilor, zeci de oameni au încercat să golească bazinul piscinei folosindu-se de găleți și coșuri de gunoi pe care au reușit să le găsească în incinta hotelului.

CITEȘTE ȘI: O fetiță și-a prins mâna în scurgerea unei piscine din stațiunea Mamaia

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au reușit să elibereze mâna micuței, iar aceasta a fost transportată la spital pentru a-i fi îndepărtat tubul de pe mână.

Fetița a fost apoi dusă pe secția Chirurgie a Spitalului Județean Constanța pentru a fi anesteziată, în vederea îndepărtării țevii de pe mână cu un flex adus de tatăl său. Însă, medicii au reușit să elibereze mâna micuței cu aparatura din spital.

Ce spun reprezentanții ISU Dobrogea

Seara trecută, în jurul orei 18.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a fost solicitat să intervină la o piscină în Mamaia, acolo unde o minoră în vârstă de cinci ani a rămas cu mâna blocată într-un tub de abrorbție de la piscină. La fața locului a fost alocată Descarcerarea și un ehipaj de prim ajutor. Pompierii militari au sosit la fața locului și au încercat cu mijloacele din dotare să extragă mâna fetiței. Din cauză că operațiunea a fost una destul de dificilă, iar mâna era prinsă pe un cot de scurgere și nu pe o țeavă dreaptă, au fost nevoiți să-i scoată mânuța cu tot cu cot, transportând-o ulterior la spital. Acolo medicii, cu ustensilele din dotare, au deblocat mâna fetiței și i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate.

Am fost solicitați la spital să venim în sprijin în cazul în care nu rueșeau cu ustensilele pe care le aveau la Chirurgie să desfacă cotul, iar tatăl fetiței a venit cu un flex la fața locului să ajute la operațiune. Însă, nu a fost nevoie. Medicii s-au descurcat fără ajutorul pompierilor sau al părintelui”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Polițiștii au întosmit un dosar penal

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o minoră și-ar fi prins mâna într-o gură de scurgere a piscinei din locul în care se află cazată împreună cu părinții, un hotel din stațiunea Mamaia.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o minoră, de 5 ani, care a rămas cu mâna blocată într-o țeavă din scurgere. Aceasta a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii situației de fapt -- detalii aici: Dosar penal în cazul fetiței care a rămas cu mâna blocată în scurgerea piscinei unui hotel din Mamaia


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233