dobroge.tv

Live

Incendiul de la mănăstirea din Agigea, pornit din răzbunare: „Mi-a promis prima dată că mă ţine până la moarte”

21 octombrie 2021
Redactia DTV

Supărat că a fost gonit dintr-o mănăstire, un bărbat a pus mâna pe un chibrit şi a dat foc unei anexe în care se adăposteau călugării. Când s-au trezit cu fumul negru în camere, monahii au ieşit imediat în curte şi au văzut că întreaga clădire era în flăcări. Au sunat la 112, iar pompierii au intervenit cu 15 autospeciale şi au stins focul. O mare parte din clădire a fost însă distrusă, scrie Observator News.

Fumul dens i-a alertat pe călugări şi pe stareţ, care a şi sunat la pompieri. În scurtă vreme curtea Mănăstirii Izvorul Tămăduirii s-a umplut de maşini de stingere -- detalii aici: Alertă în Agigea! Acoperișul unei mănăstiri a fost cuprins de flăcări

După minute bune în care călugării împreună cu pompierii au căutat sursa incendiului, un bărbat şi-a recunoscut fapta. De supărare că a fost gonit din mănăstire a vrut să se răzbune.

M-au rugat de cinci ani de zile să vin aici şi-acum m-a ţinut doar un an de zile şi... Pleacă! Pleacă! Pleacă! Pleacă înapoi la Negru Vodă de unde ai venit! Şi el mi-a promis prima dată că mă ţine până la moarte, toată viaţă mă ţine aici", a mărturisit bărbatul care a pus focul, potrivit Observator News.

După ore întregi de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă focul.

Au ars acoperişul şi mansarda clădirii, o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Din fericire nu au existat victime.


Sursă foto: Observator News

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233