dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Momentul izbucnirii incendiului devastator, surprins de camerele de supraveghere: doi copii s-ar fi jucat cu petarde în parcare. VIDEO

CONSTANȚA. Momentul izbucnirii incendiului devastator, surprins de camerele de supraveghere: doi copii s-ar fi jucat cu petarde în parcare. VIDEO
16 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Noapte de coșmar pentru mai mulți constănțeni. Un incendiu de proporții a izbucnit la un blocul de locuințe din cartierul Km 4-5. 250 de persoane au fost evacuate, dintre care, peste 100 au fost coborâte cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Oamenii și-au văzut mașinile, locuințele și bunurile arzând chiar sub privirile lor. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Momentul izbucnirii incendiului devastator a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate pe o clădire vecină.

CITEȘTE ȘI: Noapte de coşmar, la Constanţa, după ce un bloc a luat foc. 250 de persoane evacuate, 36 de maşini distruse! Oamenii au fugit pe acoperiş, pentru a scăpa de flăcări

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată momentul în care izbucnesc flăcările la o maşină din parcarea blocului din Constanța. Apoi se văd două persoane care aleargă în apropierea blocului ars.

Potrivit Observator News, surse apropiate anchetei au declarat că în jurul orei când ar fi izbucnit incendiul ar fi văzut niște persoane care se jucau cu petarde în parcarea blocului.

Inițial s-a crezut că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la o mașină. Dar din imaginile furnizate de locatarii unui alt bloc se vede cum doi copii se plimbă prin zonă, iar la scurt timp se produce o explozie care a declanșat incendiul, scrie Digi 24.

Blocul a ars aproape în totalitate

În parcare, flăcările au făcut prăpăd, zeci de mașini au fost distruse. Fațada clădirii a ars în totalitate, dar structura blocului nu ar fi fost afectată.

Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea.

El a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuinţă pentru a se asigura că nu sunt persoane rămase în clădire.

Forţele de intervenţie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii.

Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a precizat Mihail Cristian Amarandei.

El a menţionat că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate.

Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziţie incendiul a fost iniţiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza iniţierii arderii şi dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a mai precizat comandantul ISU Dobrogea.

Soluții pentru cei rămași fără un acoperiș deasupra capului

CITEȘTE ȘI: INFERNUL DE LA CONSTANŢA, ÎN IMAGINI. Cimitir de maşini în parcarea blocului, apartamente împodobite de Crăciun - distruse de flăcări. GALERIE FOTO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că 35 de apartamente au fost avariate de flacără în urma incendiului. Șapte persoane care nu aveau unde să stea au fost duse la spitalul modular, respectiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au transmis că au fost afectate de flacără 35 de apartamente. De asemenea, patru bărbaţi şi o femeie, locatari în blocul respectiv, au fost cazaţi la Spitalul modular din municipiul Constanţa, iar o femeie cu un copil au fost duşi la un cămin al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Totodată, Primăria Constanţa a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile pentru persoanele care ar avea nevoie. Specialiştii continuă cercetările pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului, varianta cea mai probabilă fiind un scurt circuit la un autoturism parcat la subsolul blocului, ulterior flăcările extinzându-se şi la alte maşini aflate în zona respectivă.

Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru news.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.


Sursă foto: captură CT100

Sursă video: CT100

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233