dobroge.tv

Live

INFERNUL DE LA CONSTANŢA, ÎN IMAGINI. Cimitir de maşini în parcarea blocului, apartamente împodobite de Crăciun - distruse de flăcări. GALERIE FOTO

INFERNUL DE LA CONSTANŢA, ÎN IMAGINI. Cimitir de maşini în parcarea blocului, apartamente împodobite de Crăciun - distruse de flăcări. GALERIE FOTO
16 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Imagini dramatice apar după incediul care a înghiţit un bloc în Constanţa. Focul a distrus zeci de maşini parcate şi lăsat pe drumuri zeci de familii. Cuprinşi de panică, unii oameni au ieșit din casă desculți, cu pături pe umeri. Mulţi au fugit din calea flăcărilor pe terasa blocului de unde au fost ajutați să coboare, de către pompieri.

Citeşte şi: Revoltă după ce sute de oameni au scăpat ca prin minune din ghearele morţii. Parcarea nu avea autorizaţie de incendiu: ''Şi-au luat o căruţ de bani pe apartamente. dar...''

"Unii am coborât pe întuneric, am căzut pe scări, a fost panică", povestește un bărbat.

"Eram cu un unchi aici, jos, la apartament, unde a luat foc, nu știam ce s-a întâmplat, am văzut o femeie, am împins-o rapid, am intrat, am deschis geamurile, cred că de jos de la mașini a fost un scurtcircuit din parcare. Blocul e din polistiren, s-a aprins repede",spune un alt bărbat.

Imaginile surprinse astăzi în blocul mistuit de flăcări sunt parcă desprinse din filmele de groază. "Suntem aici! E blocul praf! Incendiu! A ars tot! Uite acum intrăm în apartament să vedem",spune unul dintre locatarii care s-au întors la fața locului.

Citeşte şi: CONSTANŢA. Munca a zeci de oameni s-a făcut scrum în câteva minute. Mesajul unei mame care a trecut prin iadul flăcărilor: ''Disperaţi oameni dragi după bani, averi şi maşini scumpe, se fac praf...''

Din munca a zeci de familii a rămas doar o mare de fum negru. Sute de oameni au rămas pe drumuri chiar înainte de Sărbători, dar sunt fericiţi că au scăpat cu viaţă. Un mesaj postat pe Facebook de o tânără care a trecut prin coşmarul vieţii îndeamnă oamenii să nu mai alerge după averi şi maşini, „se fac praf într-o secundă”.

„Acum am realizat pentru a nu stiu cata oara, ca nimic nu e mai important pe lumea asta decat sa te pazeasca Dumnezeu! Disperati oameni dragi dupa bani, averi si masini scumpe, se fac praf intr-o secunda! Socant, dar in acelasi timp ii multumim lui Dumnezeu ca am scapat teferi!”, a scris Mădălina C.

Blocul a ars aproape în totalitate, parcarea la fel

“Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea.

El a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuinţă pentru a se asigura că nu sunt persoane rămase în clădire.

Forţele de intervenţie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii.

“Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a precizat Mihail Cristian Amarandei.

El a menţionat că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate.

“Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziţie incendiul a fost iniţiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza iniţierii arderii şi dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a mai precizat comandantul ISU Dobrogea.

Sursă foto: captură digi24.ro, adevarul.ro, Facebook Europa Press RO

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233