dobroge.tv

Live

Momente emoţionante la înmormântarea Victoriei Mazăre. Cei trei fraţi s-au strâns în braţe, la căpătâiul mamei, după mult timp: Toţi trei în aceeaşi încăpere nu am mai fost de trei ani

16 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Au fost momente dureroase astăzi, în familia fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Gabriela Victoria Mazăre a fost condusă pe ultimul drum, Radu şi Alexandru Mazăre fiind aduşi cu aceeaşi dubă de la penitenciarele Rahova şi Jilava pentru a participa la slujba de înmormântare a mamei lor. Cei doi au fost aduşi la Constanţa cu duba şi au fost păziţi de şapte gardieni. În faţa bisericii, au fost aşteptaţi de Mihai, fratele lor.

CITEȘTE ȘI: Zi dureroasă pentru frații Mazăre. Astăzi își vor înmormânta mama: „A obosit foarte mult, suferinţa cu Radu din ultimii ani şi-a spus cuvântul”

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, la Biserica din Mamaia Sat. Arhiepiscopul Tomisului a spus despre mama celor doi condamnaţi că „i-a susţinut în tot felul, şi ca mamă şi cu rugăciuni înaintea lui Dumnezeu". Întrebat dacă era apropiat de Gabriela Mazăre, ÎPS Teodosie a declarat că „m-a rugat să-i pun pe copiii ei la rugăciune, ca să aibă mai multă căldură în suflet şi să-i ajute mai mult pe oameni”.

CITEȘTE ȘI: S-a stins din viaţă mama lui Radu Mazăre, la câteva zile după ce și-a văzut al doilea fiu trimis la pușcărie. ''Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit''

Mihai Mazăre: I-am luat pe amândoi în braţe

Mihai Mazăre s-a reîntâlnit cu fraţii lui la înmormântarea mamei lor şi a povestit apoi jurnaliştilor că nu au mai fost toţi trei în aceeaşi încăpere de acum trei ani, când fostul edil s-a căsătorit în penitenciar.

“Am vorbit cu amândoi. Cum sunt? Când îşi aştepţi mama în biserică decedată nu eşti foarte bine. (...) I-am luat pe amândoi în braţe.Toţi trei în aceeaşi încăpere nu am mai fost de când s-a căsătorit Radu în penitenciar în urmă cu trei ani. Atunci eram şi cu mama în aceeaşi încăpere”, a spus Mihai Mazăre.

El a explicat că Radu şi Alexandru Mazăre se vor întoarce la penitenciarele unde sunt încarceraţi după funeralii.

“Nu am cerut 24 de ore pentru că Alexandru, fiind în carantină, nu putea să obţină 24 de ore şi Radu a vrut să vină cu el şi să plece împreună. Nu am cerut 24 de ore şi nici nu s-au dat”, a afirmat Mihai Mazăre.

Mihai Mazăre a mai povestit jurnaliştilor că cel mai probabil mama lor a aflat despre condamnarea lui Alexandru când era internată în spital pentru nişte analize.

“Cred că a aflat din ştirile de pe telefon. Eu am sunat-o cam la o oră şi jumătate după ce am aflat vestea şi nu mai era în stare să vorbească cu mine la telefon. Era în spital. Îşi făcea nişte analize, cu inima, cu ochii, avea analizele programate”, a mai adăugat Mihai Mazăre.

Gabriela Mazăre a murit pe 13 mai, la numai trei zile după ce şi-a văzut al doilea băiat condamnat la închisoare. Alexandru Mazăre, fost senator de Constanţa, a fost condamnat la trei ani de închisoare marţi, în dosarul campusului social “Henri Coandă”.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumente de către procurorii DNA. Radu Mazăre se află de trei ani la Penitenciarul Rahova.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233