dobroge.tv

Live

Micuţa de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, este în stare gravă. Rebeca a fost operată din nou: '' Starea fetiței se menține extrem de critică''

Micuţa de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, este în stare gravă. Rebeca a fost operată din nou: '' Starea fetiței se menține extrem de critică''
17 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Fetiţa de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, este în stare critică. Rebeca a fost supusă unui transplant hepatic la sfârşitul lunii aprilie, dar, din păcate, starea ei s-a agravat în ultimele zile. Reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au anunţat, printr-un mesaj postat pe reţelel de socializare, că, în cursul zilei de luni, medicii au intervenit din nou chirurgical, după ce au constatat că există complicații ale anastomozei biliare.

Rebeca, fetiţa care a fost supusă unui transplant de ficat, împlineşte astăzi 5 anişori. Micuţa îşi va petrece ziua de naştere în spital

"După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă", au transmis reprezentanții Institutului Fundeni.

În această dimineaţă, reprezentanții Institutului Fundeni au postat un nou mesaj în care au anunat că starea micuţei este extrem de critică: "În prima zi după reintervenția chirurgicală starea fetiței transplantate se menține extrem de critică necesitând în continuare măsuri susținute de terapie intensivă".

Pe 30 aprilie, fetița de cinci ani a fost supusă unui transplant de ficat, de la un donator de 17 ani care a intrat în moarte cerebrală.

Boala Wilson este o afecţiune genetică. Afecțiunea duce la acumularea excesivă a cuprului, ceea ce provoacă insuficienţă hepatică şi leziuni ale altor organe. Transplantul reprezintă în acest caz singura opţiune. Este o maladie rară, care poate debuta în copilărie, cu afecţiuni hepatice, dar şi între 20 şi 40 de ani, când predomină problemele neurologice şi psihiatrice, potrivit observatornews.ro.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233