dobroge.tv

Live

Bărbatul dispărut în mare, la Costinești, încă nu a fost găsit. ANR: „Navele care tranzitează zona sunt solicitate să întărească veghea şi să raporteze orice informaţie”

Bărbatul dispărut în mare, la Costinești, încă nu a fost găsit. ANR: „Navele care tranzitează zona sunt solicitate să întărească veghea şi să raporteze orice informaţie”
22 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că, în această dimineaţă, au fost reluate căutările bărbatului dispărut în mare, în timp ce practica sporturi nautice în zona Costinești. Cu toate acestea, ANR a anunțat că au fost suspendate căutările.

În această dimineață, au fost mobilizate patru autospeciale ale scafandrilor de la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, cu un ofițer și 22 de subofițeri, dar și ambarcațiunea CBRN.

Reamintim că Alexandru, un bărbat de origine rusă practica windsurfing duminică, 18 septembrie, în Costinești. El a intrat în mare și nu s-a mai întors la mal, moment în care soția a alertat autoritățile -- detalii aici: Alexandru, în continuare de negăsit: soția a dat alarma când bărbatul care practica windsurfing la Costinești nu s-a mai întors

ANR a decis suspendarea căutărilor

Astăzi, 22.09.2022, începând cu ora 8.00, s-a luat decizia suspendării căutărilor în cazul bărbatului dispărut în mare în zona Costinești, după ce a plecat să practice wind-surf și nu a revenit la uscat.

În conformitate cu istoricul operațiunilor de căutare și salvare (SAR), începând cu data de 18 septembrie, dată la care MRCC din cadrul Autorității Navale Române a fost alertat prin numărul unic de urgență 112 despre dispariție, activitățile de căutare și salvare de vieți omenești pe mare s-au desfășurat cu suportul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), a Gărzii de Coastă, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" (ISU Dobrogea) și a Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

La data 19.09.2022, în urma solicitării MRCC, un avion FRONTEX a decolat din Burgas, Bulgaria, și a survolat zona conform planului de căutare furnizat de către MRCC. Suportul naval a fost asigurat de o navă a ARSVOM și una a Gărzii de Coastă. O ambarcațiune împreună cu o echipă de scafandri ai ISU „Dobrogea” au făcut căutări în zona de litoral Costinești, de la Tuzla la 23 August.

La data de 20.09.2022, un elicopter SMURD a survolat zona de coastă Costinești. În cadrul operațiunilor de căutare și salvare au fost implicate unități aparținând ARSVOM și ale Gărzii de Coastă. Scafandrii din cadrul ISU au efectuat căutări subacvatice.

Operațiunile de căutare și salvare s-au extins și în zona exclusiv economică a Bulgariei, cu aeronava aparținând FRONTEX.

La data 21.09.2022, MRCC a solicitat ARSVOM si Gărzii de Coastă reluarea operațiunilor de căutare. O navă ARSVOM a oferit sprijin pentru echipa de scafandri aparținând ISU “Dobrogea” și a continuat operațiunile de căutare conform planului furnizat de către MRCC. Nava Gărzii de Coastă a continuat operațiunea de căutare în zona de căutare indicata de către MRCC, având sprijin aerian din partea aeronavei FRONTEX.

După cele 4 zile de căutări s-a decis suspendarea acțiunilor până la apariția unor informații noi relevante cazului, timp în care navele care tranzitează zona sunt solicitate prin aviz către navigatori, care se emite la fiecare șase ore, să întărească, vegheze și să raporteze orice informație către MRCC Constanța. De altfel, orice persoană care are un indiciu despre bărbatul căutat este rugată să apeleze numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul 0241/61.59.49. (relatiipublice@rna.ro).


Sursă foto: Facebook Oleg M.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233