dobroge.tv

Live

UPDATE. Răzbunarea lui Putin s-a dezlănțuit: 'Rusia încearcă să șteargă Ucraina de pe fața pământului', spune Zelensky în timp ce 83 de rachete au lovit mai multe orașe

UPDATE. Răzbunarea lui Putin s-a dezlănțuit: 'Rusia încearcă să șteargă Ucraina de pe fața pământului', spune Zelensky în timp ce 83 de rachete au lovit mai multe orașe
10 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A plouat cu rachete ruseşti asupra Ucrainei în această dimineață, în timp ce sirenele de raid aerian au sunat în aproape toate orașele importante, explozii puternice zguduind capitala Kiev pentru prima dată în câteva luni. Furia lui Putin s-a dezlănțuit după explozia podului din Crimeea din weekend: Imagini cu explozia de pe podul care leagă Crimeea de Rusia. Zelenski: A fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat - VIDEO

Cel puțin opt persoane au fost ucise și 25 au fost rănite după ce mai multe rachete au lovit capitala Ucrainei în această dimineață, în timp ce armata ucraineană a declarat că 75 de rachete au fost trase în mai multe oraşe. Președintele Zelensky a spus că un amestec de rachete și drone sinucigașe au atacat orașele Dnipro și Zaporizhzhia din sudul Ucrainei, Harkiv și Sumy - în nord, Jytomyr și Vinniția - din centrul ţării și chiar Ternopil și Lviv, din vestul Ucrainei. În total, 13 oraşe au fost atacate luni dimineaţă de forțele ruse.

Zelensky a spus că Rusia „încearcă să ne șteargă de pe fața pământului”, jurând că astfel de tactici nu vor reuși. El afirmă că oameni au fost ucişi în timp ce dormeau, iar la Kiev şi Dnipro, au fost atacaţi oameni care mergeau la serviciu. Conform lui Zelenski, s-au înregistrat morţi şi răniţi.

Ulerior, Ucraina a anunțat că au fost trase 83 de rachete, care au lovit rețeaua de energie, aprovizionarea cu apă și civili din întreaga țară.  

Videoclipuri și imagini din capitala Ucrainei au arătat mașini și cadavre în flăcări pe străzi, în timp ce oficialii au spus că rachetele au lovit aproape de un cunoscut memorial al unui celebru om de stat, lângă o zonă de joacă pentru copii dintr-un parc și un pod pietonal. Mai multe imagini au arătat un bloc de apartamente din Dnipro în flăcări.

 

O studentă care mergea la universitate și se filma cu telefonul mobil pe drum a fost lovită de unda de șoc a unei explozii care s-a produs lângă ea. În imaginile postate de Nexta, tânara merge pe lângă un zid vorbind și filmându-se cu telefonul mobil, iar la un moment dat un șuierat puternic se aude, urmat de o lumină puternică și o explozie, iar fata este lovită de unda de șoc și se îndepărtează speriată.

 

Deși Rusia nu a dat o justificare imediată pentru atacuri, totul pare a fi o demonstrație de putere după ce o explozie uriașă a paralizat podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea în weekend - fapt pentru care Putin a învinuit-o pe Ucraina și l-a descris drept un „act terorist”.

Despotul rus urmează să se întâlnească astăzi cu cabinetul său de securitate pentru a-și pune la cale rpzbunarea pe fondul cererilor de la cei din elita rusă ca să declare război deplin și să recurgă la arme nucleare, scrie dailymail.com.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a negat duminică că opțiunea atomică ar fi fost pe masă - dar după ce a anexat deja regiunile ocupate ale Ucrainei și a adunat sute de mii de oameni în armată, Putin rămâne fără opțiuni pentru escaladarea războiului.

Sursă foto/video: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233